Bringaváros

2 órája

Több százan tekernek: Bringavárossá vált Nyíregyháza

Óriási érdeklődés mellett kezdődött el szombat reggel a hetedik alkalommal megrendezett nagyszabású kerékpáros rendezvény. A vármegyeszékhely 18 Bringaváros pontján várják a bicikliseket nemcsak pecsétekkel, hanem apró meglepetésekkel, változatos programokkal.

Szon.hu

Több százan tekernek Nyíregyházán

Fotó: Lengyel Nóra

Évek óta több százan tekernek helyszínről helyszínre haladva ezen a különleges kerékpáros rendezvényen. A Bringaváros menetlevelébe kicsik és nagyok is gyűjtögetik a pecséteket. 

A Bringaváros Törpe utcai pontja.
A Bringaváros Törpe utcai pontja. 
Fotó: Lengyel Nóra

Bringaváros Nyíregyházán

Még az idő is kegyes volt, hiszen az előrejelzésekkel ellentétben gyönyörű napsütésben kezdhették meg a regisztrációs pontok felkeresését, pontosabban feltekerését a résztvevők. Az egész város tele van bringásokkal, akik a kiépített kerékpárutakon biztonságosan közlekedhetnek. A hagyományos, őszi, biciklis városi rendezvényen az idén is pecsétgyűjtő menetlevelet kapnak a résztvevők, amivel a városban található helyszínek felfedezésével ajándékokra is szert tehetnek. A tíz településrészt és a belvárost összekötő családi szabadidős sportrendezvény célja az egészséges életmód és a mozgás népszerűsítése, mindeközben a Kossuth téren is színes programok várják a résztvevőket.  

Két keréken vidáman

Családok, baráti társaságok és osztályok is tekernek együtt, sok-sok kilométert megtéve. Az idén is van ovis pálya, kerékpár-szépségverseny, a legtöbb diákot delegáló iskolát is megajándékozzák, és természetesen kisorsolnak egy vadonatúj kerékpárt a rendezvény végén a Kossuth téren. Évek óta hagyomány, hogy a regisztrációs pontokkal rendelkező lakókörzetekben civil szervezetek, egyesületek is bemutatkoznak. Nincs ez máshogy a Törpe utcai regisztrációs ponton sem, ahová a gyerekek és a felnőttek is kifáradva érkeztek, van, akinek már a tizedik pecsét került a menetlevelére. Azonban egy kis ügyességi feladatokra sokan kaphatóak, amit az idén először ezen a helyszínen a Sport Mindenkié Egyesület szervezett. – Örömmel veszünk részt a Bringaváros rendezvényén, hiszen nagyon fontos számunkra a mozgás, a sport népszerűsítése – mondta két feladat bemutatása között Nyerges József, az egyesület elnöke, és megjegyezte: egyszerű, de annál viccesebb sportjátékokat hoztak ki. – Nagy örömmel vesznek részt a feladatokban a fiatalok és az idősebbek is, jó látni, hogy jó kedvvel, mosollyal az arcukon fejezik be a feladatokat – mondta az egyesület elnöke, és hozzátette: sárkányhajó-versenyeket, élő csocsót is szoktak szervezni, ami szintén nagyon népszerű. Éppen jött két fiatal lány, akik a hernyótalpra vetettek szemet. Nyerges József szívesen állt a két lány mögé, és vidáman szlalomoztak a bóják között. 

A hernyótalpat minden korosztály szívesen kipróbálja
A hernyótalpat minden korosztály szívesen kipróbálja
Fotó: Lengyel Nóra

Kovács Réka a szüleivel és a barátaival már harmadik éve vesz részt a Bringaváros rendezvényén, nagyon örült, hogy most szép az idő. – Volt, amikor nagyon eláztunk, de ez sem szegte a kedvünket. Ez már a tizedik pontunk, alig várjuk, hogy meglegyen mindegyik pecsét, és megkapjuk az ajándékot is. Volt olyan helyszín, ahol egy kis pogácsával is megkínáltak bennünket, így nem vagyunk éhesek sem, vizet pedig a biciklin lévő kulacsban mindig hozunk magunkkal, és a bukósisak is mindig a fejünkön van. Nagyon jó a hangulat ilyenkor, az egész városban jó látni a kerékpárosokat, és sok ismerőssel is összefutottunk. Egyébként nagyon sokat biciklizünk a családommal, Tokajba is többször áttekerünk – mesélte lelkesen a hatodik osztályos lány, és már pattant is a nyeregbe, és tekert tovább a hófehér kerékpárjával.

A pecséteket 15 óráig lehet gyűjteni, addig is számos kiegészítő program várja a bringapontokra és a Kossuth térre érkezőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában