Kadét program

2024.07.03. 11:19

Újabb intézmény csatlakozott a Honvéd Kadét Programhoz

Olyan értékrendet kapnak a gyerekek, mely a nem csupán a haza szolgálatában, hanem a civil társadalomban is komoly értéket képvisel.

Miklós István

A honvédség fejlesztésének fontos eleme a honvédelmi nevelés

Forrás: MW-archív

Fotó: Nagy Balázs

Együttműködési megállapodást kötött a Vitéz Vattay Antal 2. Területvédelmi Ezred és nyírbátori Bethlen Gábor Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Ennek értelmében az intézmény is csatlakozik a hazánkban igen sikeres Honvéd Kadét Programhoz. Az iskola már több éve tervezi a csatlakozást, szerdán végre átvehették az erről szóló tanúsítványt. Rostás János Tibor, a szakképzési centrum kancellárja a rendezvényen elmondta, fontos elágazáshoz érkezett a centrum és a Bethlen Gábor-iskola. – Folyamatosak a változások, keressük az új utakat, és e szemléletbe illeszkedik ez a megállapodás is. A térségünk évszázadok óta sok honvédet ad az országnak, ma pedig nagy lépést teszünk afelé, hogy a térségben tanulók hazaszerető állampolgárokká váljanak – hangsúlyozta a kancellár.
Orosz Antal alezredes, a területvédelmi ezred parancsnoka ismertette a program jelentőségét. – Mátészalkai születésűként nagyon örülök, hogy e térségben újabb iskola csatlakozik a kadétprogramhoz. A honvédség fejlesztésének fontos eleme a honvédelmi nevelés. Az, aki az oktatásba fektet, a jövőbe fektet. Olyan értékrendet kapnak a gyerekek a programban, mely a nem csupán a haza szolgálatában, hanem a civil társadalomban is komoly értéket képvisel – hívta fel a figyelmet a parancsnok. 

Helyt állnak a fiatalok 

– Nagy öröm, hogy a Bethlen-iskola csatlakozik a programhoz, így már 3 ilyen iskola van a választókerületben – ezt már dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő mondta el a jelenlévőknek. Arra is kitért, az elmúlt években számos laktanyában járt szerte az országban, és mindenhol találkozott vármegyei fiatalokkal. – Az ifjúságunk helyt áll a rendvédelmi és katonai vonalon is, s ezt az eszmeiséget tovább erősíti majd a Honvéd Kadét Program.
További részletek hamarosan.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában