Szerepvállalás

2024.07.09. 17:30

Fehérgallérosok kenték a kéket

Pólóra, rövidnadrágra cserélte az öltönyt és a kosztümöt a Michelin és a Start vezetése.

Szon.hu

Munka közben megismerték egymást a csapatok, így jó hangulatban telt a délelőtt

Forrás: Kelet-Magyarország

Fotó: Sipeki Péter

A Huckleberry Finn kalandjaiból már tudjuk, hogy kerítést festeni lélekölően unalmas, ám minél több a dolgos kéz és minél lelkesebb a társaság, annál gyorsabban elkészül munka, és még jól is szórakozunk közben. A Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárának és a Start Nonprofit Kft.-nek a vezetői kedden ecsetet és hengert ragadtak, méghozzá a jó ügy érdekében. Balogh Zoltán, a rehabilitációs foglalkoztató cég vezérigazgatója munkatársaihoz hasonlóan pólóra és rövidnadrágra cserélte az öltönyt és a nyakkendőt.

Megszépült munkakörnyezet

– A társadalmi felelősségvállalás nagyon fontos része, hogy aki teheti, segítsen a hátránnyal élőknek. A Michelin nyíregyházi gyáregységének felsővezetése és vállalatunk vezető beosztású munkatársai arra szántak egy fél napot, hogy megszépítsék megváltozott munkaképességű dolgozóink környezetét és javítsák a városképet az Árok utcai központunk kerítésének, korlátjainak, kapuinak és betonelemeinek frissítő festésével – mondta el Balogh Zoltán, s hozzátette: ez egy tiszteletreméltó kezdeményezés, amihez reményei szerint számos nyíregyházi és megyei cég csatlakozik.
– Úgy gondolom, tágabb és szűkebb hazánkban még népszerűsíteni kell azt a fajta karitatív munkát, amiben a Michelin itt élen jár, s amivel példát mutat másoknak.
– Nagyon komolyan vesszük a társadalmi felelősségvállalást, minden olyan tevékenységben aktívan részt veszünk, ami a városlakók életminőségét és környezetét javítja, szebbé teszi. Nemcsak meghatározó gazdasági szereplők szeretnénk lenni, hanem a nyíregyháziak életének is a részeseivé kívánunk válni. Ez az akció kiváló példája az együttműködésnek, a szolidaritásnak és nem utolsósorban a társadalmi felelősségvállalásnak. Több megváltozott munkaképességű kollégánk van, akiknek igyekszünk minél kényelmesebbé és élhetőbbé, praktikusabbá tenni a munkakörnyezetét – hangsúlyozta Florian Fischer. A Michelin Hungária Kft. ügyvezetője elárulta: kedden kezdődött a vezetői csapatépítő programuk, és úgy gondolták, jó ötlet lenne, ha mindannyian eljönnének és társadalmi jellegű munkával indítanák a kétnapos összetartást.
A rövid eligazítás után vegyes csoportokra osztották a zöld pólós michelineseket és a fekete felsős startosokat. Mindenki átvette a munkához szükséges festéket, ecsetet, hengert, és hozzálátott a festéshez. Míg új színt kaptak az utcafrontra néző korlátok, kerítésrészek, egy kis ismerkedésre, beszélgetésre is lehetőség nyílt. Hiába, a jó ügyek összehozzák a jó embereket...

A jó ügyek mellé állnak

A Michelin a társadalmi felelősségvállalás jegyében évente több akciót, rendezvényt is szervez. Ezek közül az egyik legnagyobb az Együtt a jövőért! című, a fenntartható fejlődést középpontba állító élménynap volt áprilisban a Váci Mihály Kulturális Központban. 
„A Michelinnél a fenntartható fejlődést stratégiánk egyik alapvető kérdésévé tettük, mert nagyon fontos számunkra, hogy csökkentsük az ökológiai lábnyomunkat, hogy biztonságosabb, hatékonyabb és környezettudatosabb mobilitási innovációkat fejlesszünk ki, valamint hozzájáruljunk a közösségek jólétéhez” – hangsúlyozta akkor is Florian Fischer.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában