Útfelújítások

2024.06.06. 17:00

Útfelújítások: folytatódnak vármegyénkben

Beruházásokat adtak át Kállósemjénben és Szakolyban. Útfelújítások: épül majd kerékpárút is..

M. Magyar László

Útfelújítások: a szakolyi sajtótájékoztatón dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő, Bacskai Erzsébet, Szakoly polgármestere, Pálosi László, Balkány polgármestere

Fotó: M. Magyar László

Útfelújításokra nagy szükség van, hiszen az utak településeket, térségeket és az ott élő közösségeket kötik össze. Nem mindegy, hogy milyen állapotban vannak, hiszen a gyors és biztonságos közlekedés alapját jelentik. Az uniós és a hazai támogatásoknak köszönhetően vármegyénkben számos külterület és belterületi út is megújult, s a felújítások tovább folytatódnak. Erről tartott sajtótájékoztatót csütörtökön Kállósemjénben és Szakolyban dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő.

útfelújítások, kerékpárút, biztonságos közlekedés
Útfelújítások: Kállósemjénben dr. Simon Miklós országgyűlési képviselő és Belicza László polgármester
Fotó: M. Magyar László

Útfelújítások: történelmi lépés

– Az Európai Uniós Top Plusz pályázat keretében megújulhatnak a négy és öt számjegyű közutak az új programban – jelentette ki a honatya. – Ezek közé tartozik a Kállósemjént Péterhalommal összekötő út is, ami 3100 méter hosszúságú, s megújulhat mintegy 640 millió forint értékben. Ez az érték egy becsült összeg. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. nyújtotta be a pályázatot, s a napokban megjött a válasz, hogy zöld utat kapott a péterhalomi út felújítása, amire már régen várunk.

Belicza László, Kállósemjén polgármestere hozzátette: történelmi lépés az út felújítása a település életében. – Vannak olyan szakaszai, amelyek már nagyon rossz állapotban vannak, sok kárt okoznak a gépjárművekben. Az elmúlt időszakban községünkben több mint 6 kilométernyi úthálózatot újítottunk fel, s ezzel 250 háztartás mindennapi közlekedését javítottuk, az új beruházással pedig száz háztartás, valamint vállalkozók és közintézmények közlekedését sikerül majd javítanunk. Úgy gondolom, a következő években a településünknek választ kell adnia azokra az agglomerációs kihívásokra, amikkel Nyíregyháza fejlődése jár együtt, hiszen ebben Kállósemjén is érdekelt.  

Öt programot hagytak jóvá

Kállósemjén után a következő állomás Szakoly volt, ahol dr. Simon Miklós Bacskai Erzsébet polgármester asszonnyal és Pálosi Lászlóval, Balkány vezetőjével tartott sajtótájékoztatót. A politikus a beszédét itt is azzal kezdte, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a négy és öt számjegyű közutak felújítására nyújtott be pályázatot. A választókerületben öt programot hagytak jóvá, ez 15,4 kilométer hosszúságú út felújítását jelenti. Közöttük van a a 4913-as számú közút Balkányt Szakollyal összekötő szakasza is, ami 2,9 kilométer hosszúságú, s a becsült költsége 694 millió forint.

Bacskai Erzsébet szakolyi polgármester azt emelte ki, hogy a településen az elmúlt öt évben sok belterületi, önkormányzati fenntartású út újult meg. A József Attila utcában a felújítás egy nappal korábban fejeződött be, a Létai utcában pedig jelenleg is dolgoznak a szakemberek. – Nagyon várjuk azt is, hogy a Balkány és Szakoly közötti kerékpárút is elkészüljön. Erre szintén van egy nyertes pályázatunk, jelenleg engedélyeztetési szakaszban van a projekt – mondta Bacskai Erzsébet.

Pálosi László, Balkány polgármestere is örömét fejezte ki, hogy megújul a két település közötti útszakasz, s a biztonságos közlekedést segíti majd a kerékpárút is. – Örülünk annak, ha fejlődik a térség, ezért dolgozunk közösen a polgármesterekkel. Balkányban is sikerült már sok utat felújítanunk, de vannak még felújításra váró további szakaszok is. Remélem, ezekre is hamarosan sor kerül. Köszönet mindazok munkájáért, akik lehetővé tették az új beruházásokat. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában