Oktatás

2024.06.14. 15:50

Tornabemutató Nyírturán

A Nyírturai Móra Ferenc Általános Iskolában vallják: ép testben ép lélek.

Tarnavölgyi Gergely

Több sportággal is megismerkedhettek a nyírturai iskolások a tornabemutatón

Fotó: Iskola

- Ennek szellemében számos programot szerveztünk, ami biztosítja diákjaink egészségének megőrzését. Ebben fontos szerepe van a mozgásnak, a sportnak. A Marso Tenisz Centrum Egyesület évek óta szivacskézilabdát oktat, a fiúk focisuli-foglalkozáson mérhetik össze ügyességüket, sportkör keretein belül pedig atletizálhatnak a fiatalok intézményi keretek között. Ebben a hónapban nagyszabású tornabemutatót tartottunk, ahol minden osztályunk bemutatkozott egy színvonalas produkcióval, ami egy-egy sportághoz kapcsolódott. Nyíregyházáról érkeztek a kardvívók, akik egy fantasztikus bemutatót tartottak a jelenlévőknek. Ugyancsak elkápráztatta a közönséget a Sei-ren Hse Nyíregyháza csapata. Reméljük, tanítványaink kedvet kaptak, s kipróbálják valamelyik sportágat - tájékoztatta portálunkat Vass Edit.

 

Megéri a befektetett energia

Az igazgató szerint sok-sok energiát, munkát igényel egy ilyen bemutató megszervezése, de megéri. Nem csupán a mozgás szeretetére és fontosságára hívják fel preventív módon a figyelmet, hanem a partneri kapcsolatok is erősödnek, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy egy oktatással és neveléssel foglalkozó intézmény eredményes munkát végezzen.
 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában