Kihívás napja

2024.06.04. 16:29

Megmozdult a környék apraja-nagyja

A penészleki iskola hetedik alkalommal csatlakozott a Kihívás napjához.

Szon.hu

A Kihívás napján az ovisoktól a nyugdíjasokig mindenki sportolt-mozgott Penészleken

Fotó: az iskola archívuma

A Challenge Day, azaz a Kihívás napja 1982-ben indul Kanadából, s néhány év alatt meghódította Európát és rendkívül népszerű lett szerte a világon. A penészleki általános iskola hetedik alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez – az intézményben reggeltől estig a mozgás volt a főszerepben.

Mozgalmas, kihívásokkal teli napjuk volt a penészleki gyerekeknek
Fotó: az iskola archívuma

– Már délelőtt nagyon sok sportos feladatot teljesítettek az iskolások és óvodások, hogy minél több 15 perces aktivitást gyűjthessünk. Volt ebben zenés torna, foci, röplabda, kerékpár- és gyalogtúra, kosárlabda, sorversenyek, akadálypálya, súlyemelés, grundbirkózás, floorball, dekázás... Ám nemcsak a gyerekek mozogtak, a település Nyugalomsziget Idősek Otthona lakói is csatlakoztak hozzánk – tudtuk meg Hajdu Henriettától, az Encsencs–Penészlek–Nyírvasvári Általános Iskola intézményvezetőjétől.  

Az idősek is kivették a részüket a Kihívás napjából 
Fotó: az iskola archívuma

– Délután már a környék iskoláiból is érkeztek foci- és röplabdacsapatok több korosztályban. Szeretettel fogadtuk a helyi Aktív Nagyikat, a nyírvasvári és a nyírbogáti nyugdíjasokat, akik összesen hatvanan mozogtak velünk együtt a Kihívás napján. 
Korukat meghazudtolva teljesítették a feladatokat, majd élőzenés táncházzal zárták a napot. Felnőttek és gyerekek egyaránt kellemesen elfáradva, élményekkel telve térhettek haza.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában