Irodalom

2024.06.13. 08:45

Könyves szemmel látja a világot az író, a költő

L. Tóth Lajos

Dr. Sipos László

Forrás: KM

Fotó: KM-archív

 Az Oriental Project világzenei koncertjével kezdődött szerdán a 95. Ünnepi Könyvhét és a 23. Gyermekkönyvnapok programja: Szabó Sándor és Major Balázs különleges keleti hangszereket szólaltattak meg a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár kamaratermében.
Csütörtökön Tizenegy órakor író-olvasó találkozó lesz Kiss Ottó költővel a könyvtár kamaraterében. Ugyanott tizennégy órakor a Jósa András Múzeum új évkönyvének mutatják be. Fél háromtól dr. Holmár Zoltán Kótaj község első világháborús hősei (1914–1918) című kötetéről beszél. Tizenöt órától a konferenciateremben dr. Sipos László Napkeleti kalandozások című kötetéről Gerliczki András irodalomtörténésszel beszélget. Tizenhét órától a belvárosi bevásárlóközpont harmadik emeleti üvegfolyosóján köszöntik az Ünnepi Könyvhét közönségét. A rendezvényt Karády Anna író nyitja meg, aki aztán Erdei-Nagy Ibolya szerkesztővel beszélget. A balatonfüredi jogász korábban csak szakmai körökben publikálta tudományos munkáit, majd úgy döntött, szélesebb körben is bemutatkozik. Első történelmi-romantikus regénye 2021-ben jelent meg A füredi lány címmel, ezt követte A füredi földesúr, majd a trilógia lezárásaként A füredi gyermek. A közelmúltban az Osztrák-Magyar Monarchia idejében játszódó Zserbó és a Zserbó 2. – A háború tengerén című könyveivel repítette vissza az 1910-es évekbe az olvasókat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában