Strandszezon

2024.05.30. 14:00

Medencéből is szurkolhatunk a magyaroknak a strandszezon alatt

Új programok és változások is lesznek. A strandszezon június elsejétől indul majd a parkfürdőben. A tófürdő vize kiváló.

Indul a nyári strandszezon a parkfürdőben.

Forrás: Archív fotó: Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

Változásokról és színes programokról tartott sajtótájékoztatót Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója csütörtök délelőtt a sóstógyógyfürdői Parkfürdőben. Mint bejelentette, a strandszezon, ahogy az már korábban is elhangzott, június 1-én indul.

A medencéből nézhetik majd a foci Eb-t és az olimpiát a strandszezon alatt.
A medencéből nézhetik majd a foci Eb-t és az olimpiát a vendégek.
Fotó: Sipeki Péter / Forrás:  Archív fotó: Sipeki Péter

Változások várhatóak

A vezérigazgató elsőként néhány változást emelt ki. 
– Az élményfürdőben és a parkfürdőben több területre fix napozóágyakat fogunk kihelyezni, amik ingyenesen használhatóak, de bérlésre is lesz lehetőség, amennyiben valaki máshol szeretné azokat elhelyezni – kezdte a tájékoztatót a vezérigazgató, s hozzátette: a beléptetés is kicsit módosul. – Szeretnénk, ha az emberek elkerülnék a sorban állást. Az online vásárolt jegyekkel soron kívül, külön kijelölt pénztárnál léphetnek majd be a vendégek, s azt  a pénztárt a babakocsival és a kerekesszékkel érkezők is használhatják.
Az úszómedence mellett egy új információs pontot is kihelyeztek, ami egyben fizetési pont is lesz, ugyanis a strand teljes területén lehetőség lesz a karórás fizetésekre. – A fizetési pontnál az egyenlegüket rendezhetik majd az emberek, természetesen kifelé menet a pénztáraknál ezt továbbra is megtehetik – magyarázta a vezérigazgató, aki kitért az éjszakai fürdőzés rendjére is. Mint elmondta, a korábbi heti két alkalomhoz képest az idén kéthetente szombatonként lesz majd rá lehetőség, s áthelyezik a programot az élményfürdőbe. Ehhez kapcsolódóan azonban a nagy népszerűsége miatt lesznek szauna programok, illetve élőzenei koncertek. A vezérigazgató ismét kitért a korábban bevezetett termálfürdőre érvényes kedvezményes jegytípusra. A jegyet június 20-tól megszüntetik egészen a nyári szezon végéig, szeptembertől azonban ismét használható lesz. Ez várható majd a nyugdíjas napi kedvezményekre is. Elhangzott az is, hogy jegyáremelés nem várható.

Felkészültek a strandszezon kezdetére

A vezetőség hónapok óta készült arra is, hogy egy szép strandot adhasson át a nyitáskor. Sok növényt ültettek, a medencéket is alaposan kitakarították. Emellett egy új parkolót is átadnak majd a közönségnek. – Régebben is volt parkolónk, amit kibővítettünk és leburkoltunk, közlekedési utakat hoztunk létre, valamint kijelöltük a konkrét parkolóhelyeket, így egyharmadával nő majd a befogadóképesség.
A fürdőprogramokkal is készül a nyitóhétvégére a parkfürdő: a gyermekeknek lesz animációs program, ugrálóvár, valamint múzeumpedagógus kollégák is érkeznek majd a közeli skanzenből, hogy kézműves foglalkozásokat tartsanak.
A nyári szezon kezdete előtt az iskolás csoportoknak, sport- és más egyesületeknek még megmarad a lehetőségük a kedvezményes csoportos belépőkre, amik az iskola végéig megmaradnak.
– A parkfürdőben tervezzük majd a foci Eb és az olimpia vetítését is, amiket nyitvatartási időben lehet majd nézni, erre a célra elhelyezünk egy nagy ledfalat a termálmedencénél – ismertetett egy további tervet az igazgató és még elárulta: júliusban és augusztusban terveznek egy családi, majd egy sportvetélkedő napot is. A hagyományos nyári rendezvények, a strandfocibajnokság, a Sóstó Serfeszt és a terepfutó akadályverseny az idén sem marad el.

Kifogástalan a tó vize

Matavovszky Dániel még a tófürdő vizével kapcsolatban is ejtett néhány szót.
– Az elmúlt napokban nagy nyilvánosságot kapott az a tény, hogy a tónak a vízminőségét kifogásolt kategóriába sorolták. Ez a besorolás azonban a 2020-2023 között készült 21 mintavétel alapján történt. Jelenleg a tófürdő vízminősége kiváló: május 9-én és 28-án is volt mintavétel, amelyek ezt megerősítették – hangsúlyozta a vezérigazgató, aki szerint a kifogásolt kategória azért születhetett, mert az eljárás nagymértékben figyelembe veszi a rossz mintákat, és 2021-ben volt egy eset, amikor szeptemberben két rossz mintát vettek. Ezek nagyban lerontották a 21 minta átlagát. – Amikor ezek a rossz minták születtek, a társaság azonnal kontrollmintát kért, ami alapján utólag kiderült: teljes mértékben megfelelő a vízminőség – közölte Matavovszky Dániel, s kijelentette, hogy a vendégek megnyugtatása és biztonsága érdekében úgy határoztak: a nyári szezon alatt minden héten vízmintát fognak venni akkreditált laboratóriumi körülmények között, az eredményeket pedig közzé teszik a honlapjukon és a tófürdő bejáratánál is. 

A víz minőségét minden héten megnézik majd a nyári strandszezon idején
A víz minőségét minden héten megnézik majd a nyári strandszezon idején
Fotó: PUSZTAI SÁNDOR / Forrás: Archív fotó / Pusztai Sándor

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában