Nyíregyháza

2023.10.18. 11:33

Akadémiai vizit az egyetemen

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata látogatta meg a Nyíregyházi Egyetemet.

L. Tóth Lajos

A népi ének szakos hallgatók magyarbődi műsora

Fotó: Váczy Norbert

A Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti Tagozata tanulmányúton járt a Nyíregyházi Egyetemen. A programot két akadémikus, prof. dr. Jánosi Zoltán irodalomtörténész és Csernyus Lőrinc Ybl Miklós-díjas építész állította össze.

A Nyíregyházi Egyetem Zenei Intézete és a Vizuális Kultúra Intézete fogadta az akadémikusokat. A népi ének szakos hallgatók (Antal Eszter, Hánka Evelin, Kokas Kornélia, Révész Eszter Sára) magyarbődi műsorát követően dr. Szabó György, az intézmény rektora, majd dr. Jánosi Zoltán, az egyetem korábbi rektora köszöntötte a vendégeket. A zenei intézet részéről Ferencziné dr. Ács Ildikó intézetigazgató, a vizuális kultúra intézetből dr. Jankáné dr. Puskás Bernadett egyetemi tanár tartott bemutató előadást.

A találkozón gyimesi furulyazene is megszólalt Kiss Levente és dr. Bíró István Ferenc előadásában, majd közös ének formájában Nagy Zsolt Arnold citerajátéka mellett felcsendült a Kállai kettős nyitó dallama is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában