Levelek

2023.02.16. 17:26

Trafibox működik Leveleken

Címkék#trafibox

A helyszín kijelölésekor a korábbi évek baleseti statisztikáit vették figyelembe.

Fotó: PUSZTASA

– Nyíregyháza után ez a második ilyen Trafibox, amit Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében kihelyezünk – mondta el szerkesztőségünknek csütörtök délelőtt Koncz László, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője Leveleken, majd kollégáival élesítette azt a mobil sebességmérő eszközt, amit a szakzsargon csak változtatható helyű Komplex Közlekedési Ellenőrzési Pontnak, azaz vhKKEP-nek hív.

Akksiról működik

Koncz László alezredestől megtudtuk, az elmúlt évek statisztikáját is figyelembe vették akkor, amikor a leveleki József Attila utca mellett döntöttek. Elmondta, a leveleki Trafibox egyelőre akkumulátorról működik majd, de szeretnék minél hamarabb rácsatlakoztatni a helyi elektromos hálózatra, valamint a napelemes működtetés is terveben van, ezzel kapcsolatban már folynak az egyeztetések is.

Koncz László hozzátette, a Tafiboxba ugyanolyan trafipaxot lehet elhelyezni és működésbe állítani, ami eddig a rendőrautókban működött, a be- és a kihelyezést egy sín segíti.

– Az utca nemrégiben új aszfaltot kapott, ez is arra ösztökélhette ez erre autózókat, hogy rálépjenek a gázpedálra. A nyári időszakban ezen a szakaszon a forgalom jelentősen megnő, ugyanis a Leveleki-tó is erről az útról közelíthető meg – indokolta meg a Trafibox kihelyezését Koncz László, a megyei rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője.

Az alezredes beszélt egy kombinált ellenőrzés lehetőségéről is.

– Ezek a Trafiboxok, illetve az azokban elhelyezett eszközök össze vannak kapcsolva a kollégáink okoseszközeivel, így például egy itt elhaladó gyorshajtót azonnal meg tudnak állítani és bírságolni a néhány tíz méterrel lejjebb posztoló rendőrök, akik a gyorshajtónak a sebességtúllépés pillanatát, a Trafibox fényképét is azonnal meg tudják mutatni – tette hozzá Koncz László.

Jelezték az utcabeliek

– A Trafibox kihelyezése nagyon sokat jelent a levelekieknek – nyilatkozta a helyszínen dr.Turóczyné dr. Székely Anita. Levelek polgármestere hozzátette, a település ezen szakaszán, a József Attila utcán korábban sajnos igen jellemző volt a gyorshajtás, a maximálisan megengedett sebesség túllépése, amit az itt élők többször is jeleztek önkormányzatunk felé, és aláírásgyűjtésbe is kezdtek, hogy segítsünk a probléma megoldásában.

–Ez ügyben felvettük a kapcsolatot a megyei rendőr-főkapitánysággal és a közreműködésüket kértük. A közelmúlt eseményei alapján a rendőrség indokoltnak találta, hogy egy Trafiboxot helyezzenek ki Leveleken. Ezzel sikerült egy lakossági igénynek eleget tennünk, és polgármesterként abban bízom, hogy a településünkön áthaladók ezentúl figyelmesebbek lesznek, és ezzel javul a közlekedésbiztonság, mely mindannyiunknak fontos – fogalmazott dr. Turóczyné dr. Székely Anita. 

TG

Borítókép: A megyei rendőr-főkapitányság munkatársai csütörtökön helyezték üzembe vármegyénk második Trafiboxát | Fotó: Pusztai Sándor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában