Kelet-retró

2022.09.12. 09:57

Születésnapján temették el a vaddarazsak szabolcsveresmarti áldozatát

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

1982. szeptember 12., vasárnap

Kigyulladt a nyíregyházi Centrum Áruház neonreklámja

Pénteken 19 óra 50 perckor riasztották a nyíregyházi tűzoltókat: kigyulladt a Centrum Áruház erkélyén a neonreklám. Szerencsére nyomban értesítették a Titászt is, és kikapcsolták az áramot. A rövidzárlat következtében keletkezett tűz mintegy 3000 forint kárt okozott.

 

2002. szeptember 12., csütörtök

Születésnapján temették el a vaddarazsak szabolcsveresmarti áldozatát

Szerdán lett volna 35 éves az a kétgyermekes családapa, akit vasárnap értek halált okozó vaddarázscsípések. A sors kegyetlensége, hogy születésnapján temették el a Szabolcsveresmarton közmegbecsülésnek örvendő H. S.-t. A kaszálón felesége és fiai is szemtanúi voltak annak, amint a homlokán és a mellkasán megcsípték a vaddarazsak. 

- Megdöbbentettek a történtek. A befecskendezett méreg szétoszlott az egész testében, a sokkot okozó gyors lefolyású reakció következményeként perceken belül elvesztette a látását és az eszméletét, majd beállt az agyhalál. A mentősök már nem tudták őt újraéleszteni. Csakis akkor lett volna esélye a túlélésre, ha a csípések után egy orvos tartózkodik a közelében, és közbe tud avatkozni. Két éve a jobb kezén érte már méhcsípés, valószínű, hogy utána alakulhatott ki a túlérzékenysége. Ezt sem a beteg, sem az orvos nem tudhatja előre - közölte Szabolcsveresmart háziorvosa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában