Nyíregyháza

2022.08.27. 13:00

Családi nap: napfürdő, habparti a kórházi dolgozóknak

Címkék#Kórház

Közel négyezren regisztráltak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, valamint a Magyar Orvosi Kamara (MOK) megyei szervezetével közösen szervezett családi napra, amelyet az idén is nyíregyházi Parkfürdőben tartottak.

Már reggeltől fogadták a családokat, a vendégek nemcsak a medencékben mártózhattak meg, hanem színes programok is várták őket. A gyerekeknek kedveztek a rendvédelmi szervek bemutatóival, közlekedésbiztonsági játékokkal, a tűzoltók habpartit rendeztek.

Családbarát foglalkoztató

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 5300 dolgozójával a megye egyik legnagyobb foglalkoztatójának számít, az intézmény nemrég megkapta a családbarát címet, szombaton azt kívánta a kórházvezetés az egybegyűlteknek: érezzék jól magukat, pihenjenek, használják ki a nyár utolsó napjait, ehhez járultak hozzá ezzel az ajándékkal.

dr. Szondi Zita az intézmény korábbi főigazgatója, aki jelenleg már az Országos Kórház Főigazgatóság kórházfőigazgató-helyettese úgy fogalmazott, sok -sok nehéz feladatot oldottak meg az elmúlt két és fél évben a dolgozók, nagyon büszke a közös sikereikre, amelynek tapasztalataira az új munkakörében is támaszkodhat. – Olyan hirtelen jött a váltás, hogy időm sem volt elköszönni a kollégáktól, ezért is örülök, hogy ma itt lehetek önökkel– mondta.

Egészségvédelem, prevenció

– Nyíregyháza és a megye valamennyi ellátóintézete rendkívüli teljesítményt mutatott fel az elmúlt időszakban. Bízom abban, hogy a jövőben az irányításommal, a menedzsment tagjaival, a szakmai vezetőkkel és az egészségügyi dolgozókkal együtt folytatjuk a lakosság egészségvédelme és a beteggyógyítás érdekében végzett munkát, ami a jövőben sem lesz könnyebb, mint eddig volt. Változások előtt állunk, de ezek a változások a betegellátás további javítását szolgálják – emelte ki az országos kórházfőigazgató-helyettes. Annyit elárult, a szakma még inkább az egészségmegőrzésre, a prevencióra, a szűrőprogramok kiterjesztésére fogja helyezni a hangsúlyt a jövőben. A dolgozóktól azt kérte, ezután is szívvel-lélekkel, a betegek felé tisztelettel végezzék munkájukat.

 

Dr. Soós Zoltán a MOK megyei elnökeként köszöntötte a jelenlévőket, felidézte, hogy az idén a Semmelweis-napon is együtt ünnepelt a kórház és az alapellátás. Hangsúlyozta, az egészségügy fontos pillére az alapellátás, ahol a dolgozókra szintén extra terhelés jutott az elmúlt két és fél évben. Minden olyan kikapcsolódás és pihenés, ami oldja a sok-sok fáradozást, feltölti az ágazatban dolgozókat, fontos a töltekezés, mert a munkájára ezután is nagy szükség lesz. Hasonlóképp a járvány alatti nehézségekre utalt vissza néhány szóban dr. Szűcs Attila, a kórház főigazgató-helyettese, orvosigazgatója ismét megköszönte munkatársai helytállását. Kérdésünkre elmondta, ezen a nyáron igyekeztek a dolgozók szabadságát ütemezetten kiadni. Mind a nyári, mind pedig az évközi pihenőket előre megtervezik, hogy a betegellátás biztonsága ne sérüljön. Mint ismert, tíz nap fizetett többletszabadságra jogosultak a járvány elleni védekezésben résztvevő dolgozók, a plusz napokat 2023. december végéig adhatják ki az intézmények. 

 

KO

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában