Nyíregyháza

2021.11.18. 13:53

Csak maszkban lehet belépni a bíróságra hétfőfől!

A fokozódó járványhelyzetre tekintettel 2021. november 22-től tovább szigorodnak a bírósági épületbe történő belépés és az ott tartózkodás szabályai.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az új szabályok alapján Nyíregyházi Törvényszék és az illetékességi területén lévő járásbíróságok épületeibe a bírósági dolgozókon kívül minden más belépő személy csak meghatározott célból, annak megvalósulásáig tartózkodhat az épületben.

A bíróságok épületébe belépni és ott tartózkodni kizárólag szájat és az orrot eltakaró saját maszk viselésével lehet és a belépéskor kézfertőtlenítő használata is kötelező.

Idézésre/ értesítésre vagy ügyintézésre megjelenő ügyfél leghamarabb a megjelölt időpont előtt 15 perccel léphet be a bíróság épületébe. Az épületben tartózkodás során a személyek között a 2 méteres távolság megtartása kötelező.

Az ügyfelek beadványaikat elsődlegesen elektronikus úton, vagy papír alapon; postai úton, illetve a bírósági épületek előterében kihelyezett gyűjtőládákba elhelyezve juttathatják el a bíróságnak. Az iratbetekintést elsősorban elektronikus úton (számítógép segítségével) biztosítjuk.

Az Ügyfélsegítő napokon változatlanul fogadjuk – minden szerdán, előzetes bejelentkezés (telefonon vagy elektronikusan) alapján – a fenti szabályok megtartása mellett az ügyfeleket.

A Covid-19 megbetegedésben szenvedő, légúti megbetegedés jól látható jeleit mutató, a járvánnyal összefüggő okból hatósági karanténban lévő, vagy ilyen személyekkel közös háztartásban élő személy belépését a biztonsági szolgálat megtagadhatja.

A belépési szabályokkal kapcsolatban bővebb információk megtalálhatóak IDE kattintva.

Az Ügyfélsegítő napra elektronikusan az ugyfelsegito.birosag.hu honlapon foglalhatnak időpontot.

Nyíregyházi Törvényszék

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában