Helyi közélet

2012.11.21. 14:28

Komplex fejlesztések a szociális alapellátásokért

Ófehértó - Uniós támogatásból új szociális központ létesül Ófehértón.

Ófehértó - Uniós támogatásból új szociális központ létesül Ófehértón.A község Gondozási Központja jelenleg négy szociális alapellátás működtet: idősek nappali ellátása, szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás.

Az idősek nappali ellátása tizenhat éve működik 30 fő ellátottal. A szociális étkeztetésben érintettek száma emelkedő tendenciát mutat, ma már száz fölött van a számuk. Mindkét ellátás az önkormányzathoz tartozik. A házi segítségnyújtás és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás intézményfenntartó társulás formájában működik 2009-től Apaggyal, Besenyőddel, Levelekkel, Maggyal és Nyírtéttel – Ófehértó gesztorságában.

Mivel helyi és kistérségi szinten növekszik a koruk, az egészségi állapotuk, valamint fogyatékosságuk miatt segítségre szorulók száma, szükségszerű a kapacitások bővítésére,  új ellátások elindítására, az ezekhez szükséges infrastrukturális feltételek fejlesztésére. A projekt tervezett megvalósítási ideje: 2013. augusztus 31.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában