Nyíregyházi Törvényszék

2 órája

Fehér por és pénz a kocsiban - Százzal repesztett a zsaruk elől Szabolcsban

Szon.hu

Fotó: Illusztráció: Shutterstock

Kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2024. szeptember 21-én a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akinél a rendőrök két alkalommal is kábítószerfogyasztásra, illetve -kereskedelemre utaló bizonyítékokat találtak.

A megalapozott gyanú szerint T.A.L. gyanúsított 2024. augusztus 11-én egy szabolcsi településen az esti órákban vezetői engedély nélkül közlekedett gépkocsival, amikor a rendőrök igazoltatni akarták. A rendőrjárőr megkülönböztető jelzése és hangosbemondón történő felszólítása ellenére a férfi megpróbált elmenekülni, autójával gyorsított és 100 km/óra sebességgel haladt lakott területen belül.

Miután sikerült megállítani, a gépkocsi első ülése alatt egy fém cigarettásdobozban előre kicsomagolt, kábítószergyanús pakkokat, fehér állagú, kábítószergyanús port, illetve a napellenzőben legalább 100.000 Ft készpénzt találtak a rendőrök, melyet lefoglaltak.

2024. szeptember 19-én egy szintén intézkedés alá vont gépkocsiban utasként tartózkodott a gyanúsított, akinek ruházatából nagyobb összegű készpénz került elő, illetve a feszült, ingerült viselkedése miatt elvégzett vizelet mintavétel eredménye is kábítószergyanús anyagot mutatott ki a szervezetében, valamint a gépjárműből egy diafilmes dobozból ismét kábítószergyanús anyagot foglaltak le a rendőrök.

A gyanúsított letartóztatását a bíróság a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének – eljárásban résztvevők befolyásolásának – veszélyére tekintettel rendelte el.

A végzés nem végleges, azzal szemben a védő és a gyanúsított fellebbezést jelentett be. - adta hírül szerkesztőségünknek a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában