Főügyészség

2024.07.23. 08:36

Rátörte az ajtót jótevőjére: megverte a nőt, mert nem viszonozta szerelmét

Az ügyészség vádat emelt az ellen a letartóztatásban lévő férfival szemben, aki szerelmével üldözött egy nőt, majd amikor a nő elutasította rátörte a nyíregyházi házának ajtaját és bántalmazta.

Szon.hu

Forrás: illusztráció / shutterstock

A vádirati tényállás szerint a 40-as évei elején járó hajléktalan férfit a sértett nő 2024. március elején felfogadta, hogy nála kerti munkát végezzen, és pár alkalommal a nőt beleegyezésével reggelente a munkahelyére is elkísérte.

Március közepén a nőnek a vádlott közeledése erőszakossá és kellemetlenné vált, ezért őt megkérte, hogy a továbbiakban már ne kísérgesse, ne várja a munkahelye közelében, és a lakóhelyére se jöjjön.

A kérés ellenére a férfi, főként éjszaka naponta megjelent a nő lakása előtt, ott az ajtón dörömbölt, és kérte, hogy a sértett engedje be.

A vádlott erőszakos magatartása 2024. március 23.-ára odáig fajult, hogy az ajtót benyomva bement a nő lakásában, majd a szobában alvó sértettet bántalmazta, de ekkor a nő még nem kért sem orvosi, sem rendőri segítséget, mert a férfi felszólításra távozott a lakásból.

Másnap este azonban ismét visszatért oda, és erőszakkal bejutva a lakásba újra megverte a nőt. Hangos kiabálására már a szomszéd is felfigyelt, és értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség folytatólagosan elkövetett súlyos testi sértéssel, magánlaksértéssel és zaklatással vádolja a hasonló erőszakos bűncselekmény miatt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt álló férfit, ezért vele szemben, ha beismer és lemond a tárgyalásról 2 év börtönbüntetés, és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabását indítványozza - tájékoztatta portálunkat Dr. Borsodi-Buss Emese, sajtószóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában