Rendőrség

2024.07.04. 06:50

Megkezdődött a Tourist Police szolgálat Nyíregyházán

A turisztikai szezonban közösségi szolgálatot vállaló középiskolások segítik a nyíregyházi rendőrök munkáját.

Szon.hu

Forrás: police.hu

A rendőrökkel és iskolaőrökkel közös járőrszolgálatot ellátó diákok elsődleges feladata a prevenció, tanácsokkal és bűnmegelőzési szórólapokon eljuttatott üzenetekkel is segítik a lakosság és a városba látogató turisták ön- és vagyonvédelmi képességeit. Az idegen nyelveket beszélő és a nyári szünetben azok használatát gyakorolni szándékozó, valamint a rendőrség munkája iránt érdeklődő fiatalok választják a kötelező közösségi szolgálat teljesítésének ezen formáját. Büszkék vagyunk rá, hogy az önkormányzat támogatásával megvalósuló program évek óta kiemelkedően népszerű a diákok körében. Eddig 50 diák csatlakozott az idei Tourist Police programhoz, de a korábbi évek tapasztalata alapján augusztus végére a számuk eléri majd a százat, akik között mindig vannak olyan visszatérők is, akik annak ellenére, hogy már teljesítették a kötelező 50 órás szolgálatukat szívesen vállalnak Tourist Police feladatokat.

Az oktatási intézményekben elkezdődött nyári szünetre tekintettel a diákok iskolaőrökkel együtt teljesíthetik ezt a speciális bűnmegelőzési szolgálatot, amely kiemelten a turisták által leginkább látogatott Nyíregyháza belvárosa és Sóstógyógyfürdő területére összpontosul. A Nyíregyházi Rendőrkapitányság a turisztikai idényben megerősíti a hagyományos járőrszolgálatot Segway elektromos rollerekkel közlekedő egyenruhásokkal és lovasrendőrökkel is. A Tourist Police feliratú egyenpólót viselő fiatalokhoz a visszajelzések alapján bizalommal fordulnak a városba látogatók segítségért, útbaigazitásért, így igazán hasznosnak érezhetik magukat - írta a rendőrség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában