Katasztrófavédelem

2024.07.30. 08:59

Még mindig oltják a bálákat

Szon.hu

Forrás: katasztrófavédelem

Négyszáz szalmabála gyulladt ki hétfő kora reggel Gávavencsellő külterületén.

Az ibrányi önkormányzati és a nyíregyházi hivatásos tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat. A tulajdonos és az ott dolgozók is segítették a beavatkozást; a még nem égő bálákat munkagépek hordták el, valamint a füstölő bálákat szétterítették. Az oltási munkálat kedd reggel is tartott, fél nyolc körül még tizenöt bála füstölt.

Több helyen keletkezett szabadtéri tűz tegnap Szabolcs-Szatmár-Beregben. A nyíregyházi Kanász utcában hatszáz négyzetméteren égett száraz fű, Tiszavasváriban a Széles utca mögötti területen ötszáz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet és kommunális hulladék, a szakolyi Balkányi utcában háromszáz négyzetméteren égett fű és avar. A helyszíneken a nyíregyházi hivatásos, a tiszavasvári önkormányzati, valamint a szakolyi önkormányzati és önkéntes tűzoltók oltották el a tüzeket.

Villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi az őri Kálvin János utca elején. A mátészalkai hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az ütközés következtében egy trafó megsérült, az áramszolgáltató szakemberei intézkedtek.

Két személygépkocsi ütközött össze a nyíregyházi Kállói úton, a Lujza utcánál. Személyi sérülés nem történt. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd a közúti akadályt megszüntették.

Légvezetékre dőlt egy nagy méretű fa Beregsurány térségében, a 41-es főút 70-es kilométerszelvényének közelében. A tarpai önkéntes tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el a fát - írta a katasztrófavédelem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában