Katasztrófavédelem

2024.06.24. 08:20

Még tart a kárfelszámolás

Forrás: katasztrófavédelem

Jéggel, nagy mennyiségű csapadékkal, erős széllel érkezett vihar szombat este Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe. Június 22-e estétől 23-a estig a katasztrófavédelem vármegyei műveletirányító központjába 40 településről összesen 325 segélyhívás érkezett a viharral kapcsolatosan.

Elsősorban nagy mennyiségben összegyűlt csapadékról, fakidőlésekről és megrongálódott tetőszerkezetekről, sérült épületekről érkezett jelzés. A legjelentősebb károk az ibrányi járásban történtek, Buj településen.

A helyszíneken összesen 20 hivatásos, 4 önkormányzati, 11 önkéntes egység és mentőszervezetek, összesen 122 fővel és 38 járművel vett részt a kárfelszámolásokban. Bujon 5 ingatlan vált lakhatatlanná, 13 ember elhelyezéséről átmenetileg gondoskodnak. 

Vasárnap estig 189 tűzoltói beavatkozás történt viharkárral kapcsolatosan Szabolcs-Szatmár-Beregben. A kárfelszámolás hétfő reggel is tart, több ingatlannál még szükséges a tűzoltói beavatkozás - írta a katasztrófavédelem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában