Tiszalök

2024.05.17. 11:27

Baleset a vándorcirkuszban Tiszalökön

A cirkuszigazgató jegyeket ajánlott fel a cirkuszi előadás során a nézőtéren a megrongálódott padról leeső sértettnek és családjának.

Szon.hu

A Tiszalökön 2022 nyarának végén előadást tartó vándorcirkusz előadása közben a nézők számára kialakított ülőhely legfelső sorában lévő pad elmozdult, így az ott helyet foglaló anyuka és 7 éves gyermeke kb. 1,5 méter magasságból hátrafelé borulva a földre estek. A földre esés közben az édesanya magához szorította kisgyermekét, így csak az anyuka ütötte meg magát.

A balesetet az okozta, hogy a többszöri szerelés következtében a cirkusz lelátójának fából készült ülőlapja kitöredezett és elmozdult a helyéről.

Az irányadó jogszabály szerint a cirkusz igazgatójának kell gondoskodni az ellenőrzési és karbantartási feladatok megfelelő elvégzéséről, aki ezt elmulasztotta, így következett be a baleset.

Az eljárás során mind a sértett, mind az igazgató kérték a közvetítői eljárás lefolytatását, mely kérelemnek az ügyészség helyt adott, így az igazgató által felajánlott jegyekkel a család újabb előadáson vehet részt - tájékoztatott Dr. Márton Anett Zsuzsanna, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Forrás: Ügyészség

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában