Jól sikerült a névnapi buli...

2023.07.05. 08:35

Dohányboltba indult, de a Kraszna folyóban kötött ki

Névnapi éjszakai italozás után ült gépkocsiba az a férfi, aki elvesztette uralmát ittassága miatt a jármű felett, majd belehajtott az áradó Kraszna folyó árterébe.

Forrás: Ügyészség

A Mátészalkai Járási Ügyészség vádiratának lényege szerint a vádlott 2023. március 08-án este egy névnapi ünnepségen vett részt, ahonnan a hajnali órákban tért haza, pihent is egy kis időt, azonban 10 óra körül úgy gondolta, hogy elmegy cigarettát vásárolni a helyi dohányboltba. Az édesapja gépkocsiját használta ehhez, mellyel miután hazafelé tartott a dohányboltból, a település Kraszna-parti útján ittasságából eredő figyelmetlensége miatt megcsúszott, majd a meredek partfalon keresztül a Kraszna folyó árterébe hajtott. Az ártérben ekkor 1 méteres volt a vízállás, mert a folyó éppen áradt, így óriási szerencséje volt a férfinak, hogy a víz nem lepte el a gépkocsit.

A férfi kiszállt a gépkocsiból, és elhagyta a helyszínt, azonban a balesetet észlelő önkéntes tűzoltók azonnal odasiettek, és megkezdték a jármű kimentését. A tűzoltók értesítették a rendőröket is, akik vérvételre állították elő a férfit, akinek a vérében közel 2 ezrelék alkohol volt.

 

Az ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolja a férfit, és azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje és tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben döntést a Mátészalkai Járásbíróság fog hozni.

A mellékelt fotókon a vízből kimentett gépjármű látható.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában