Erdőgazdálkodás

3 órája

Kamarai tájékoztató fórumok az erdőgazdálkodásról

Az Erdészeti Szakértői Hálózat az idén ősszel átfogó kommunikációs kampányt szervez.

Tarnavölgyi Gergely

Erdészeti szakembereket, erdőgazdálkodókat, erdőtulajdonosokat várnak a rendezvényekre

Forrás: NYÍRERDŐ Nyírségi Erdészeti Zrt.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a 2024-es esztendő első negyedévében Erdészeti Szakértői Hálózatot alakított ki, melynek célja, hogy általános és személyes tanácsadási szolgáltatással segítse a magánerdők helyzetének rendeződését, valamint az Európai Unió erdészeti támogatásainak eredményes felhasználását. Az eddigi tapasztalatok szerint a kamara erdészeti szolgáltatásainak bővítésére az ágazat részéről valós igény mutatkozik - mondta portálunknak Rácz Imre, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vármegyei elnöke.

Két tájékoztató rendezvény lesz vármegyénkben

Az Erdészeti Szakértői Hálózat a fenti törekvések érdekében az idén ősszel átfogó kommunikációs kampányt szervez, melynek keretében „Párbeszéd az erdőtulajdonosok, erdőgazdálkodók, szakmai vállalkozások jövőjéért” címmel országos tájékoztató rendezvénysorozatot indít. Ennek részeként Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében két tájékoztatót is szervezünk - árulta el Rácz Imre. Eszerint október 30-án Napkoron, a Kerekerdő Turisztikai központban „Speciális szántóföldi hasznosítás: akác iparifa ültetvény” címmel tartanak egy rendezvényt, ahová erdőgazdálkodókat, elsősorban magán erdőgazdálkodókat, valamint erdészeti szakirányítókat várnak, de a tájékoztatón a Közös Agrárpolitika 2023-27 időszak erdészeti támogatásairól, valamint a kamara és az erdészeti szakirányítók, szaktanácsadók együttműködési lehetőségeiről is szó esik majd. A magánerdők tulajdonosainak pedig november 20-án, Nyíregyházán, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Igazgatóságán szerveznek egy tájékoztatót, amin a magántulajdonban álló erdők hasznosítási lehetőségeiről adnak tájékoztatást.

Ingyenesek, de regisztrálni kell!

A rendezvények ingyenesek, azonban előzetes online regisztrációhoz kötöttek. A jelentkezési szándékot Mező Ferenc regionális erdészeti szakértő felé kell jelezni (tel.: 06-30-160-5026, [email protected]).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában