tenisz

2020.09.09. 19:00

Fucsovics: év végére vissza akarok kerülni a top 50-be

Elégedetten nyilatkozott egy hónapos amerikai túrájáról Fucsovics Márton, a férfi tenisz-világranglista 66. helyezettje.

Hungarian Marton Fucsovics pictured in action during a tennis match between Hungarian Fucsovics (ATP 84) and Belgian Coppejans (ATP 154), the second rubber of the first round qualifiers in the Davis Cup World Group between Belgium and Hungary, Friday 06 March 2020, in Debrecene, Hungary. BELGA PHOTO ERIC LALMAND

Forrás: AFP / BELGA MAG / Belga

Fotó: Eric Lalmand

„Jó újra itthon lenni, a Cincinnatiből áthelyezett versenyen és a US Openen nyolc meccsből hatot megnyertem, előzőleg aláírtam volna ezt az eredményt.

Sok pontot gyűjtöttem, és örülök, hogy ilyen jól sikerült az újrakezdés a koronavírus-járvány miatti leállás után”

- mondta szerdán az M1 aktuális csatornának, kiemelve, hogy a tengerentúlon kétszer is megverte a korábbi ATP-világbajnok bolgár Grigor Dimitrovot.

A Davis Kupa-válogatott vezére kifejtette,

a nyári felkészülés során sokat fejlődött a szervája és javult a kondíciója,

s úgy érzi, jó irányba halad a pályafutása azóta, hogy Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal dolgozik együtt.

Ami a New York-i zárt kapus rendezést és a szigorú járványügyi előírásokat illeti, Fucsovics elmesélte, mindenkinek szokatlan volt, hogy be vannak zárva egy „buborékba”, csak a pályán és a hotelben tartózkodhattak, ezzel együtt a nézők hiánya segített neki abban, hogy csak a játékra koncentráljon. Babos Tímea és Kristina Mladenovic első helyen kiemelt párosának kizárásáról úgy vélekedett, hogy sajnálja Babost, és olyan szempontból mindenképpen igazságtalan döntés született, hogy a francia partner egyszer sem produkált pozitív tesztet.

Ami a jövőt illeti, az első számú magyar teniszező elmondta, a hétvégén Rómában selejtezőt kellene játszania, így az átállás rövidsége miatt azt a tornát kihagyja. Utána, ha Hamburgban felfér a főtáblára, akkor elutazik, ha nem, akkor elvégez egy kemény felkészülést a Roland Garrosra.

„Tavaly Párizsban az első körben kikaptam, így nem kell védenem ott pontot, és egy-két megnyert meccsel előrébb jöhetnék a ranglistán. A cél az, hogy az év végére visszakerüljek a top 50-be”

- tette hozzá.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában