Liget Budapest

2024.06.14. 09:00

Ingyenes KRESZ-suli indul a Városligetben (videó)

Ingyenes KRESZ-suli indul a városligeti KRESZ-parkban; a Liget Budapest Projekt és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum együttműködésével létrejött nyári programsorozatra 1400 gyereket várnak az ország minden tájáról.

MW

A KRESZ-parkban a szakemberek rendszeresen, ingyenes foglalkozásokon fogják segíteni a gyerekeket közlekedési szokásaik biztonságossá tételében

Forrás: Liget Budapest

Fotó: Mohai Balázs

Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt. vezérigazgatója a programsorozat sajtótájékoztatóján felidézte: néhány hete adták át a 30 ezer négyzetméteres megújított parkrészletet, ahol hatezer négyzetméteren KRESZ-park épült.

Elmondta: a KRESZ-park, a kutyás élménypark és a Mőcsényi Mihály botanikus kert átadásával „kibomlik az az új minőség”, amit a Liget Budapest Projekt keretében, a Városliget átfogó megújításaként megálmodtak, egyre jobban érezhető, hogy mi is az a társadalmi felelősség, amellyel a kérdést megközelítették.

Ez érzékelhető a csütörtökön indult KRESZ-suli programban is, amelynek célja, hogy egyre több gyerek és fiatal tanulja meg a biztonságos közlekedés alapjait – mondta.

Kiemelte: 

ehhez olyan partnereket nyertek meg, mint a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum, valamint akik elsősorban kerékpáros alapokon, de képesek megtanítani óvodás kortól középiskolás korig, hogyan kell városi környezetben biztonságosan közlekedni.

Szólt arról, hogy szeptember 1-jétől a KRESZ és az egészségügyi oktatás a középiskolai oktatás részévé válik, a városligeti KRESZ-suliban azonban már óvodás kortól adnak ilyen ismereteket.

„Augusztus 27-ig hetente két alkalommal lehet részt venni a játékos oktatáson, amely a Liget+Kölyök tagsággal ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött”

– mondta, hozzáfűzve: pecsétgyűjtő füzetet is kapnak a gyerekek, akik a harmadik alkalmat követően Liget-jogosítványt is szerezhetnek.

Schneller Domonkos, a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója, a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöke kiemelte: a balesetmentes közlekedés a szívügye, ezért is örülnek az együttműködésnek. Elmondta: bízik benne, hogy hozzájárulnak a közlekedési tudatosság kialakulásához, és a gyerekek már a KRESZ-parkban megtanulják azokat az ismereteket, amelyek egy magasabb szintű közlekedési kultúrához szükségesek, és ezáltal csökkenthető a balesetek száma.

Kiemelte: a Liget-jogosítványt megszerző gyerekek kedvezményesen nézhetik meg a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Mivel megyünk? Energiamix a közlekedésben című, a közlekedést és a klímaváltozás hatásait együttesen bemutató kiállítását.

Augusztus 27-ig hetente két alkalommal lehet részt venni a játékos oktatáson
Fotó: Mohai Balázs / Forrás: Liget Budapest

A sajtóanyag szerint a KRESZ-parkban a múzeummal és a Bikeride Sportegyesülettel együttműködve a szakemberek rendszeresen ingyenes foglalkozásokon fogják segíteni a gyerekeket közlekedési szokásaik biztonságossá tételében.

A szakemberek a közlekedés alapismereteitől a biztonságos kerékpározás alapjaiig sok mindent megtanítanak a gyerekeknek, akik nemcsak elméleti ismereteket kapnak, hanem a leggyakoribb közlekedési szituációkat be is gyakorolják. Azt is megtanulhatják, hogyan tudják kerékpárjukat rendszeres karbantartással biztonságos állapotban használni.

A KRESZ-parkban múzeumpedagógusok vezetésével három tematikus workshop várja a gyerekeket kéthetenként kedden. Augusztus közepéig szombatonként a KRESZ-parkban a 60 perces KRESZ-suli-foglalkozások keretében a Bikeride Sportegyesület edzői, sportolói várják a gyerekeket.

A programokról további információ a Liget Budapest honlapján érhető el.

A megújult KRESZ-parkról készült videó itt tekinthető meg:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!