A ráadásban talált be újra Törökország

2024.06.26. 22:59

Emberhátrányban is egyenlített, de elbukott végül Csehország

Szinte egy teljes meccsen át emberelőnyben játszva győzött egy utolsó pillanatban esett góllal Törökország Csehország ellen a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjában. Így a csehek búcsúztak a kontinenstornától.

Kvanduk Bence

Felborította a csehek tervét Törökország

Fotó: CHRISTOPHE SIMON / AFP

Rendkívül gyorsan emberelőnybe került Törökország Csehország ellen. Barak a 20. percben kapta meg második sárga lapját, így leginkább az volt a kérdés, mikor szerzik meg a törökök a vezetést, sem mint az, hogy megfogják-e. Az 51. percben aztán kihasználta ezt a különbséget Calhanoglu. A csehek nem tudtak felszabadítani egy török kísérlet után, s végül balra, tizenhárom méterre a kaputól kapta meg a labát a gólszerző, aki jobb külsővel lőtt a bal alsóba.

Az előny tudatában viszont nagyon kényelmessé vált a török válogatott, s végül Soucek egyenlíteni tudott egy szabadrúgást követően, amikor egy csapattárs kilökte Günok kezéből a labdát.

A törökök viszont nem voltak elégedettek az ikszel, s a 94. percben Tosun megnyerte nekik a meccset.

Labdarúgó Európa-bajnokság
F csoport, 3. forduló
CSEHORSZÁG–TÖRÖKORSZÁG 1–2 (0–0)
Hamburg, Volksparkstadion. Vezette: Kovács István (román).
CSEHORSZÁG: Stanek (Kovar, 55.) – Holes, Hranac, Krejci – Coufal, Soucek, Provod (Lingr, 75.), D. Jurasek (M. Jurasek, 81.) – Barak – Chytil (Kuchta, 55.), Hlozek (Chory, 55.). Szövetségi kapitány: Ivan Hasek.
TÖRÖKORSZÁG: Günok – Müldür, Akaydin, Demiral, Kadioglu – Yuksek (Yokuslu, 63.), Özcan (Ayhan, a szünetben) – A. Güler (Tosun, 75.), Calhanoglu (Kokcü, 87.), Yildiz (Aktürkoglu, 75.) – Yilmaz. Szövetségi kapitány: Vincenzo Montella.
Gólszerzők: Soucek (66.), ill. Calhanoglu (51.), Tosun (90+4.).
Kiállítva: Barak (20.)

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában