Borsod-Abaúj-Zemplén

2011.10.08. 18:38

Kortársaiktól kapnak majd segítséget

Ifjúsági tanácsadó irodát és kortárs segítő hálózatot hoz létre uniós forrás segítségével a Tiszáninneni Református Egyházkerület.

Ifjúsági tanácsadó irodát és kortárs segítő hálózatot hoz létre uniós forrás segítségével a Tiszáninneni Református Egyházkerület. A „Vissza a világba” projekt indító rendezvényét szombaton tartották a Felsővárosi Református Egyházközösség templomában, ezzel egy időben megnyitották a Kontraszt című kiállítást, mely tulajdonképpen a most induló projekt felvezetése. Ifj. Csomós József szakmai vezető lapunknak elmondta, fiatalokat segítő program már két éve fut az egyházkerületben, melynek keretében életvezetési tanácsokat és egyéb segítséget kaptak a diákok szakemberek bevonásával. De jobb az eredmény, ha a kortársak győzik meg egymást. Ezért olyan elkötelezett, keresztény fiatalokat keresnek, akik képesek segíteni valamilyen problémával küzdő társaiknak. A kortárs segítők felkészítését fővárosi szakemberek végzik majd.

A Kontraszt című kiállítást már több nagyvárosban is megrendezték, Debrecenben közel 20 ezeren látták. Ötletgazdája Százvai László, kisvárdai református lelkész. A tárlat olykor sokkoló képekkel mutatja be a családon belüli erőszakot, a felelőtlen szexuális életet, az abortusz, a különböző szenvedélybetegségeket, az öngyilkosságot. Azonban van kiút: amikor a látogató a hetedik terembe ér, megoldást talál a problémákra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!