Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus

2024.04.24. 16:06

Fradi-verés fiesztahangulatban

A Szpari tízezer szurkoló előtt győzte le a Ferencvárost tizenöt éve.

Már csak pár óra és útjára indul a labda a Nyíregyháza Spartacus–Ferencváros Magyar Kupa-elődöntő mérkőzésen, hogy kiderüljön ki lesz a május 15-i döntőben a Kisvárda Master Good-ot búcsúztató Paks ellenfele a Puskás Arénában. A két gárda legutóbb kilenc éve találkozott az NB I-ben, akkor márciusban gól nélküli döntetlenre végeztek a felek, a legutolsó Szpari-sikerig viszont még többet kell visszalapozni a naptárban. Egészen 2009-ig, akkor a Soproni Ligának keresztelt élvonalbeli bajnokság harmadik fordulójában augusztus 7-én a a Szentes Lázár vezette Szpari fényes diadalt aratott a három másodosztályú idényt követően újra NB I-es fővárosi zöld-fehérek ellen. Ráhangolódásképpen idézzük fel azt a találkozót.
Korabeli tudósításunk szerint a tévéközvetítés ellenére tízezer szurkoló fogadta a feleket a nyíregyházi városi stadionban. A telt ház szárnyakat adott a Szparinak, a hatodik percben Andorka lépett ki jobb oldalon, majd kilenc méterről a kimozduló Holczerbe lőtt. Nem sokat kellett várni az első Fradi lehetőségre sem, alig három perc múlva Ferenczi hat méterről fejelhetett, Vojnovics nagy bravúrral védett. Az első találat a tizenharmadik percben esett, Andorka mesterien tálalt Dosso elé, aki balról, némileg kisodródva a rövid sarokba lőtt. Vezetett a Nyíregyháza. Húsz perc múlva megduplázta előnyét a hazai csapat, a japán légiós Homma lerázta magáról Kulcsárt, és jobbról, 17 méterről a jobb alsó sarokba bombázott. Az első félidőben több gól már nem esett, így kétgólos hazai előnnyel vonultak öltözőbe a felek. A második játékrész tizedik percében ismét betalált a Szpari, csak éppen a saját kapujába, egy lapos beadást rosszul talált el a menteni igyekvő Goia, lábáról pedig a bal alsóba vágódott a labda. Szépített a Ferencváros. Az i-re a pontot Homma tette fel, aki a hatvanötödik percben átvette Bogdanovics remek átadását és tíz méterről a kivetődő Holczer mellett a a jobb sarokba emelte a labdát. Ez volt a találkozó utolsó találata, így a Szpari 3–1-re nyert. Érthetően elégedetten nyilatkozott a mérkőzés után az együttes vezetőedzője, Szentes Lázár.
– Az első félidőben nagyszerű teljesítményt nyújtott a csapat, a támadójátékunk úgymond ült. Kellett még az is hozzá, hogy az ellenfél kihagyta a helyzeteit, mi viszont nagyrészt értékesítettük azokat, és ez döntőnek tényezőnek bizonyul, hiszen kétgólos előnyt szereztünk negyvenöt percnyi játék után, és ez mindig, megnyugtat egy csapatot.
Mi pedig abban reménykedünk, hogy a Szpari eltünteti az osztálykülönbséget és hasonlóan alakul a mai mérkőzés is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában