Labdarúgás, NB I., Kisvárda Master Good

2024.05.04. 17:37

Felcsúton szakadt meg a Kisvárda sorozata

Nagyon nehéz helyzetbe került ezzel a rétközi egylet.

Lassan elbúcsúzhat az élvonaltól a Kisvárda.

Fotó: Török Attila

Hetek óta nem engedi meghalni a bennmaradás reményét az élvonalbeli Kisvárda Master Good csapata. Az előjelek nem alakultak azonban túl jól, hiszen az előző játékkörben a Zalaegerszeg és a Diósgyőr is bebiztosította a jövő évi tagságát, így matematikailag már csak az Újpest kárára érhetne el bravúrt a rétközi egylet. Esélyét úgy őrizhette meg a Várda, ha a bajnokság harmincegyedik fordulójában annyi pontot szerez, mint a lila-fehér gárda.

A Kisvárda a Puskás Akadémia otthonában lépett pályára, ráadásul történetének 100. idegenbeli élvonalbeli összecsapásán. Remekül kezdett a szabolcsi formáció, előbb Mesanovic, majd Matic került helyzetbe, ám a hazaiak hálóőrének eszén nem sikerült túljárniuk. Persze a házigazda sem akart adós maradni, a felcsútiak válogatott kiválósága Nagy Zsolt tesztelte Kovácsot a kapuban. A felek nem igazán tartalékoltak, hiszen a Puskás még bízik az európai szereplésben, így a Fejér vármegyei klubnak sem volt mindegy a találkozó végeredménye. Az első félidő derekán ismét Matic került helyzetbe, majd az ellentámadásból megszerezte a vezetést a vendéglátó, Plsek remek ütemben passzolt Pulic elé, aki mintegy tizenhárom méterről a bal alsóba perdített. Alig tíz perccel később megduplázta az előnyét a Puskás Akadémia, ezúttal Komáromi bal oldali beadását Nagy Zsolt kapásból küldte kapura, a lövésbe pedig igencsak szerencsétlenül kapott bele Kovács, lényegében beütve a játékszert a jobb alsóba. Alig két perccel később háromra növelhette volna előnyét a felcsúti egylet, Puljic helyzetét azonban hatalmas bravúrral hárította a vendégek hálóőre. A meccs pulzálását jól szemlélteti, hogy pillanatokkal később a túloldalon Camaj lövését tornázta ki párducmozdulattal a léc alól Pécsi, majd alig egy perccel később Navrátil megszerezte a Várda szépítő találatát. Az első félidőben több találat már nem esett.

Nem is kezdődhetett volna rosszabbul a második játékrész a Kisvárda számára, Nagy Zsolt ugyanis alig öt perc elteltével megszerezte saját maga második, míg csapata harmadik gólját. Nagy Puljic beadását vágta kapásból a hálóba. A vendégek szakmai stábja cserékkel próbálta meg felrázni a támadójátékát, ám a folytatásban inkább már a mezőnyharc dominált, mondjuk úgy, hogy az első félidőben látottaknál jóval kevesebb izgalommal. A 86. percben aztán pályára lépett a Várda saját nevelésű fiatalja Ésik Ákos, aki alig öt perccel később első élvonalbeli mérkőzésén meg is szerezte az első gólját, öröm az ürömben, hogy ez már csak egyfajta szépségtapasz volt a vendég gárda számára.  

Labdarúgás: NB I., 31. forduló

Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good 4–2 (2–1)
Felcsút, Pancho Aréna, 1050 néző, v.: Derdák Marcell (Csatári T., Belicza B.).
Puskás: Pécsi – Maceiras, Golla, Stronati, Ormonde-Ottewill – Szolnoki (Batik, 82.), Corbu (Vékony, 88.) – Komáromi (Colley, 78.), Plsek (Favorov, 78.), Nagy Zs. – Puljic (Bévárdi Zs., 88.). Vezetőedző: Hornyák Zsolt.
Kisvárda: Kovács M. – R. Stefan (Cipetic, a szünetben), Lippai, Jovicic, Körmendi – Melnik, Matic – Navrátil (Ésik Á., 86.), Makowski (Ötvös, 58.), Camaj (Ilievszki, 68.) – Mesanovic (Szpaszics, 58.). Vezetőedző: Feczkó Tamás.
Gól: Puljic (29.) a 29., Nagy Zs. (38., 50.), Komáromi (65.), illetve Navrátil (45.), Ésik Á. (91.).

Percek, események

29. perc: Plsek indította a bal oldalon kiugró Puljicot, aki elé kivetődött Kovács Marcell, de a hazaiak támadója 12 méterről jobbal a kapu bal alsó sarkába pörgette a labdát, 1–0.
38. perc: Komáromi került a védelem mögé a jobb oldalon, az alapvonalról beadott, Nagy Zsolt pedig éles szögből, négy méterről úgy lőtt a kapu jobb oldalába, hogy Kovács Marcell csak beljebb tudta segíteni a labdát, 2–0.
45. perc: Melnik keresztlabdájával Körmendi tört be a bal oldalon a tizenhatoson belülre, középre gurítása elment Mesanovic és Makowski előtt, Navrátil pedig hét méterről jobbal a jobb felső sarokba lőtte, 2–1.
50. perc: Puljic vette el a labdát a jobb oldalon Jovicictól, középre adott, Nagy Zsolt ballal kapásból, hét méterről a jobb alsó sarokba lőtte, 3–1.
65. perc: Puljic indította a jobb oldalon megiramodó Komáromit, aki lefutotta a védelmet, és a kivetődő Kovács Marcell mellett a jobb alsó sarokba pörgette a labdát, 4–1.
91. perc: Szpaszics a jobb oldalon az ötös sarkától sarokkal játszott vissza, Ilievszki hat méterről lőtt, Pécsi Ármin kiütötte a labdát, az újonc Ésik Ákos pedig jobbal hat méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 4–2.

Mesterszemmel

Hornyák Zsolt: – Jobbak voltunk a Kisvárdánál, ugyanakkor minden tiszteletem az ellenfélé, hiszen példásan küzdött. Már az első játékrészben több góllal kellett volna vezetnünk, aztán szerencsére a fordulás után ott folytattuk, ahol abbahagytuk, így magabiztosan nyertünk. Köszönöm a játékosaim pozitív hozzáállását, de most már az MTK elleni meccsre koncentrálunk. Hat pontot tudunk még szerezni, így bízom abban, hogy érmesek lehetünk a bajnokság végén.

Feczkó Tamás: – Az első játékrészben mindkét oldalon voltak helyzetek, akár még a vezetést is megszerezhettük volna. A Puskás nem érdemtelenül került aztán előnybe, de kettő nulla után visszakapaszkodtunk, ezért is volt nagyon bosszantó a harmadik bekapott gól. Örülök, hogy az utolsó másodpercig mentünk előre, nem adták fel a játékosok, a szépítés is sikerült, sőt a harmadik góltól sem álltunk messze. Sajnos minden felcsúti találatot egyéni hiba előzött meg.   

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában