PR cikk

2020.07.02. 08:57

Milyen kávéfőzőt vegyünk otthonra?

Legtöbbünknek a mindennapok elengedhetetlen része a kávézás és annak rituáléja. Egy csészével felkelés után, hogy könnyebben induljanak az álmos reggelek, egy kis bögre ebéd után, munkához, vagy csak arra, hogy a délutáni órák is produktívan teljenek – sokan és sokféleképpen fogyasztjuk ezt a fekete koffein bombát.

Ahány ember, annyiféle szokás fűződik a kávézáshoz, és talán még ennél is többféleképpen főzhetjük és készíthetjük el kedvenc italunkat. A piacon jelenleg számtalan kávéfőző közül választhatunk, ezeknek az ára, mérete és a kávé készítésének módja változó, azonban egy dolog közös bennük: bármelyik kávékészítés mód mellett is döntünk a végeredmény garantáltan mindenki kedvenc fekete itala lesz.

Mi alapján válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb készüléket?

Az otthoni kávéfőzésre temérdek készülék közül választhatunk. A döntés előtt azonban érdemes bizonyos kérdéseket feltennünk magunknak, amelyek megválaszolásával nemcsak a saját dolgunkat könnyíthetjük meg a vásárlás során, hanem garantáltan olyan készülékhez jutunk, amely használata évekig, vagy akár évtizedekig is örömet okozhat az egész háztartás számára.

Először is nem árt tisztáznunk, hogy az adott készüléket hányszor fogjuk ténylegesen használni. Ha csak egyszer-egyszer vesszük elő a kávéfőzőnket, nem biztos, hogy megéri egy nagyobb, drágább gépet vennünk. Ha túl macerásnak gondoljuk az őrléssel, vagy a folytonos takarítással járó főzést, lehet egy automata kávéfőző a jó választás. Emellett még érdemes átgondolni, hogy az adott berendezés mekkora helyet foglal, mekkora áramfogyasztása van, illetve hogy mennyibe kerül. Fontos, hogy igényeinknek megfelelő készüléket válasszunk annak érdekében, hogy a kávézás hosszú távon is élmény maradhasson.

A kotyogóstól a kávéházi élményig

Amennyiben tisztában vagyunk az igényeinkkel, nem marad más hátra, mint a megfelelő készülék kiválasztása. A választás megkönnyítendő, tekintsük át a legnépszerűbb kávéfőzési módszerek és berendezések előnyeit és hátrányait!

Kotyogós

Az otthoni kávéfőzés alfája és omegája a kotyogó. Ezek az elnyűhetetlen és időtálló berendezések szinte bármelyik háztartásban megtalálhatóak, és van, hogy szüleinktől, nagyszüleinktől örököljük őket. A kotyogók legnagyobb előnyei közé tartozik, amellett, hogy szinte elpusztíthatatlanok, olcsóságuk és, hogy relatíve egyszerűen jó minőségű kávé készíthető velük. Hátrányuk, hogy működésükből adódóan csak egyféleképpen tudják lefőzni a kávét, így ha például igazi presszót szeretnénk inni, más milyen kávékészítőt kell keresnünk.

Automata kávéfőzők

Az automata gépek legnagyobb előnye egyszerűségükben, könnyű kezelhetőségükben és személyre szabhatóságukban rejlik. Reggelente egy gombnyomással elkészíthetjük kedvenc forró italunkat, amellyel akár 5-6 bögrényi is lefőzhető, így kiváló választás lehet családok, vagy nagyobb társaságok számára. Egyetlen hátránya, hogy komplikáltabb kávékészítésre csak a drágább modellek képesek, azonban már egy alapfelszereltségű kávéfőzővel is jelentősen megkönnyíthetjük mindennapjainkat.

A picivel drágább automata főzök jelentős része képes darálásra is. A beépített darálóval nemcsak lényegesen finomabb kávét készíthetünk, hanem jóval gyorsabban és egyszerűbben érhetjük el a kívánt minőséget. Az ilyen készülékekben nem csak a kávébab tárolására alkalmas rekesz van, ezért akár előre őrölt kávéval is feltölthetőek. Az automata kávéfőzők legdrágább változatainál lehetőségünk van a teljes testreszabhatóságra. Több fokozaton is őrölhetünk velük, állíthatjuk a kávé főzési idejét és hőfokát az általunk kívánt kávétípustól függően, és még számtalan más kényelmi funkciót is igénybe vehetünk.

Természetesen a kávékészítésnek sok egyéb formája is van (csepegtetve szűrés, kapszulás), amelyek közül szabadon kiválaszthatjuk a nekünk legmegfelelőbbet. Kifogástalanul őrölt és kiváló minőségű kávébabból szinte bármelyik technikával igazán finom és zamatos frissítő készíthető.

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában