Mátészalka

2024.04.30. 17:30

Sárgulási felvonulás Mátészalkán (fotók + videó)

A diákok látványos menetében részt vettek az egykori növendékek is.

M. Magyar László

Forrás: Fotók: Gazdag Mihály

Gyorsan elrepülnek a középiskolás évek, s a végzős diákokra új kihívások, új feladatok várnak. Szétszakadnak a megszokott baráti közösségek, de az együtt átélt élmények, emlékek örökre megmaradnak.

Hagyomány már az Északi AszC Baross László Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium életében, hogy a végzős diákok úgynevezett sárgulási felvonulás keretében búcsúznak el az oktatási intézménytől, tanáraiktól és a várostól, Mátészalkától. A diákok – a mezőgazdasági gépészek és a gazdaképzésben részt vevők – 2024. április 30-án ismét megtartották a traktoros felvonulásukat. A Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársainak kíséretében a fiatalok a felvonulásuk alkalmával érintették többek között a Martinovics utcát, a Kórház utcát, az Ipari utcát és a Baross László utcát is.

– A Sárgulási menet nagyon régi hagyománya az oktatási intézménynek, azonban néhány éve felújítottuk – tájékoztatta szerkesztőségünket Kócsi Zsolt, az oktatási intézmény igazgatóhelyettese. – Negyven erőgép haladt a menetben. Nemcsak a mostani diákok vettek részt benne, ugyanis hagyomány az is, hogy erre a rendezvényre meghívjuk az egykori növendékeinket is, akik örömmel jönnek vissza hozzánk. Most felvonultak Mátészalka utcáin a saját gépükkel olyan volt diákok, akik napjainkban többek között Nyírparasznyán, Paposon, Tyukodon, Mérken, Vállajon gazdálkodnak. A most végzős két osztály tanulóinak május 3-án, pénteken 16 órától rendezzük meg a ballagási ünnepséget – tette hozzá Kócsi Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában