Autó

2024.06.17. 07:20

Elektromos Explorer az új kölni gyártósorról

 Köln most főleg azért szerepel a magyar médiában, mert szombaton ott játszik Eb-meccset Skóciával a labdarúgó-válogatott. Észak-Rajna-Vesztfália szövetségi tartomány legnagyobb városában hozta létre a Ford az első, kifejezetten elektromos autók európai előállítására létrehozott központját, ahol a napokban elkezdte az új, elektromos hajtású Ford Explorer sorozatgyártását. A kölni üzem történelmi múltra tekint vissza (1930-ban alapították), a vállalat egy 2 milliárd dolláros beruházás keretében alakította át a gyárat a jövő üzemévé.
Az elektromos Ford Explorer a legelső jármű, amely legördül a Ford Kölni EV Központ szalagjáról – és ez fontos lépést jelent a márka számára az új generációs, kiváló minőségű elektromos autók gyártásában. Hamarosan bemutatkozik egy következő EV-modell is, egy új sport-crossover, amelynek összeszerelése ugyancsak Kölnben kezdődik majd az év későbbi részében.
A Kölni EV Központ önállóan tanuló gépparkja és több mint 600 új robotja végzi a lemezek hegesztését, vágását, pormentesítését, festését és illesztését – a látvány olyan, mint egy bonyolult balett-koreográfia, ahol a pontosság, a hatékonyság és minőség mindennél fontosabb.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!