Hirdetés

2024.05.31. 08:00

Még nincs vége a fejlődésnek Újfehértón

Mindig a település érdekeit előtérbe helyezve, a helyiek igényeit figyelembe véve fejlesztjük Újfehértót.

PR cikk

Az utóbbi négy évben számos beruházás tette jobbá az itteni életet, de ez a folyamat nem áll meg.

Sajnos a 60-as, 70-es években a település akkori vezetése nem foglalkozott a turizmus fejlesztésével, ilyen irányú beruházások nem történtek, így nehéz utólag pótolni, de nagyon szeretnénk ezen a területen előrelépni. Nagy álmunk válna valóra, ha saját strandja, termálmedencéje lenne a településnek. A termálvíz adott, már kész tanulmánnyal rendelkezünk, miszerint 68-75 fokos víz van alattunk, amit szeretnénk hasznosítani több célra: fűtenénk belőle az uszodát, a sportcsarnokot, a környező intézményeket, társasházat. Ha pedig lehűtöttük a forró vizet megfelelő hőmérsékletűre, akkor pedig a strandon a medencékben szolgálná a helyiek pihenését. Így a környezetbarát felhasználás mellett a kikapcsolódás forrása is lehetne. Ha sikerülne erre megfelelő tőkét szerezni, akkor végre az újfehértóiaknak sem kellene elutazni, ha strandolni szeretnének.

Útfejlesztés

A belterületi úthálózatunk 80 kilométernyi, és még nagyon sok utcánk nincsen leaszfaltozva, zúzottkövesek, porosak, sok karbantartást igényelnek. Ez egy olyan probléma, amit szintén meg szeretnénk oldani, amihez várjuk a pályázati lehetőségeket, valamint a csapadékvíz-hálózat is fejlesztésre és kiegészítésre szorul. Mi olyan helyzetben vagyunk, hogy a Nyíregyházi járáshoz tartozunk, ami a pályázatok elbírálásánál komoly hátrányt jelent. Azok a települések, amelyek bármelyik más járásból pályáznak, nagyobb előnnyel indulnak. Azonban ebből a hátrányos helyzetből is megpróbálunk majd előnyt kovácsolni, és mindent megtenni, hogy egyre jobb és biztonságosabb legyen a közlekedés is a városban.

Készülő beruházások

Szeretnénk a futó pályázatokat befejezni, ebben van infrastruktúra-fejlesztés és energetikai korszerűsítés is. Már folyamatban van az idősek nappali ellátásának helyet adó épület korszerűsítése, a tervek szerint nyár végére elkészül, csapadékvíz-elvezető rendszer épül a Kossuth utcán, megújul a Kisréti-tó, egy nagyon szép pihenőövezetté, közösségi térré szeretnénk alakítani, szökőkúttal, híddal, kis büfével. Ebben a projektben épült meg egy modern játszótér is, amit egy nagyon jó hangulatú gyereknapon adtunk át a legkisebbek és a családok örömére. Attól is különleges ez a játszótér, hogy élő fű van a játékok alatt, szebb és természetközelibb környezetben játszhatnak így a gyerekek. Természetesen a biztonsági előírásoknak is teljes mértékben megfelel, a kötelező gumiréteget az élő fű alatt helyeztük el. Mivel a zöldítés is nagyon fontos az önkormányzatnak, így több mint 3000 fát ültettünk el az elmúlt négy évben.

 

Fiatalodó város

Újfehértó azon kevés települések közé tartozik, ahol tavaly több születés volt, mint halálozás, tehát bátran kijelenthetjük, hogy fiatalodik a településünk. Ez köszönhető annak, hogy egyre jobb itt az élet, így egyre többen költöznek ide a nagyvárosokból, hiszen az ingatlanok ára is jóval kedvezőbb. Egyre inkább kezdjük élvezni annak az előnyét, hogy két vármegyeszékhely, Nyíregyháza és Debrecen között helyezkedik el Újfehértó. Sokan innen járnak dolgozni a városokba.

Számítunk arra is, hogy Nyíregyházára és Debrecenbe is folyamatosan települnek be a nagyvállalatok, gyárak, amiknek szüksége lesz olyan beszállító üzemekre, amik esetleg Újfehértón telepednek majd le, ezzel új munkahelyeket létrehozva, és így növelik a helyi adóbevételt is. Azt viszont megígérhetem, hogy amíg én leszek Újfehértón a polgármester, itt nem lesz akkumulátorgyár.

Pezsgő élet

Továbbra is pezsgő város maradunk. Olyan nagynevű előadók fordultak meg Újfehértó színpadán, mint Zorán, Koncz Zsuzsa, Kovács Kati, az Apostol, Korda György és Balázs Klári, Dr. Alban és Haddaway. A városvezetés fiatalos gondolkodását mi sem jellemzi jobban, hogy még Azahriah is fellépett nálunk.

 

A sportélet is pörög a városban. Több sportcélú beruházás is lendített a városban lévő sportolási lehetőségeken, például épült egy sportkomplexum, honvédelmi sportközpont. A sportcsarnokunk teljes kihasználtsággal működik, és épül egy műfüves pálya is.

 

További tervek

Sosem fogyunk ki a tervekből és az ötletekből. Szeretnénk építeni egy idősotthont, és fiataloknak bérlakással segíteni a lakhatását. Mindkettőre már megvannak a tervek, keressük a megvalósításhoz szükséges forrást. Az egészségügy területén is előre gondolkozunk, szakrendeléseket szeretnénk a városba hozni, hogy még gyorsabban és kényelmesebben tudjanak gyógyulni a helyiek.

 

Minden erőmmel és tudásommal azon vagyok és leszek továbbra is, hogy a lehető legnagyobb léptekkel haladjon a fejlődés útján Újfehértó.

dr. Hosszú József polgármester

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában