Letartóztatás

2 órája

Rács mögé került a Tisza Párt egyik aktivistája

Négy személy letartóztatásáról döntött pénteken a Kecskeméti Járásbíróság, akiket jövedéki adózás alól elvont dohány és cigaretta megszerzésével, illetve azzal való kereskedéssel gyanúsít a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség – tudta meg a Mandiner Kövecs Mátétól, a főügyészség szóvivőjétől.

MW

A Tisza párt demonstrációja Budapesten

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

A nyomozóhatóság a társaság két tagja esetében különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett pénzmosás, míg a másik két személlyel szemben jelentős értékre elkövetett pénzmosás bűntettének gyanúja miatt kezdeményezte a letartóztatást; szökés-elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére hivatkozva.

A Mandiner egyik, az ügyre rálátó forrása szerint az egyik gyanúsított a Tisza Párt szolnoki, illetve Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei koordinátora. A lap információi szerint egy bizonyos Cs. S.-ről van szó, aki egyébként

részt vett Magyar Péter pártjának múltkori, az MTVA-székház előtt tartott tüntetésén is.

A bíróság a gyanúsítottakat harminc napra helyezte letartóztatásba. Az ügyészség tájékoztatása szerint két gyanúsított esetében jogerőre is emelkedett a döntés, míg a másik két elkövető fellebbezett a határozat ellen. A Magyar Nemzet információi szerint

az ügyben további gyanúsítások is történtek.

A Magyar Nemzet megkeresésére a Tisza Párt elismerte, hogy a gazdasági bűncselekményekkel vádolt férfi az egyik Tisza-szigethez kötődött. A párt azt állítja, hogy még a hír megjelenése előtt, amint tudomásukra jutott a büntetőeljárás, törölték a férfi regisztrációját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában