Voks 2024

2024.06.10. 00:01

Orbán Viktor: mindkét választást megnyertük, a magyarok a békét választották (videó)

A mai napon legyőztük a régi és az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra le fogjuk őket győzni – értékelte az európai parlamenti és önkormányzati választások eredményeit vasárnap éjszaka a miniszterelnök, aki a Fidesz eredményváró központjából, a budapesti Bálnából jelentkezett.

MW

Orbán Viktor a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választások eredményét értékeli a Fidesz–KDNP eredményváróján, a budapesti Bálnában

Forrás: Magyar Nemzet

Fotó: Csudai Sándor

Illendő lenne, hogy várjunk még egy órát, mire kiderül a budapesti főpolgármester-választás eredménye, de nem várunk tovább – kezdte a választási eredményeket értékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz–KDNP eredményváróján, a fővárosi Bálnában. A kormányfő a Magyar Nemzet beszámolója szerint úgy fogalmazott: vasárnap önkormányzati és európai parlamenti választásokat is tartottak, és mind a kettőt megnyerték a kormánypártok.

– Szeretnék köszönetet mondani az összes választópolgárnak, akik részt vettek az európai parlamenti és az önkormányzati választásokon – fogalmazott a kormányfő. A miniszterelnök az 57 százalékos részvételi arányt úgy értékelte:

A demokrácia jól van.

– Vasárnap két választást tartottak, és mind a kettőt megnyertük – mutatott rá, hozzátéve:

Háborús helyzetben és nehéz csatában arattunk fontos győzelmeket.

– Van Budapesttel együtt húsz vármegyei közgyűlés Magyarországon. Mindegyiket megnyertük – rögzítette. Jelezte, hogy a kormánypártok elvesztettek három, de nyertek négy megyei jogú várost. A főpolgármester-választás kapcsán közölte, hogy Szentkirályi Alexandrának igaza volt. Ezzel arra utalt, hogy a kormánypártok főpolgármester-jelöltje pénteken visszalépett, és arra kérte támogatóit, hogy szavazzanak Vitézy Dávidra, hogy le lehessen győzni Karácsony Gergelyt.

A miniszterelnök győzelmi beszédét itt tudja megtekinteni:

Az európai parlamenti választást úgy látja, hogy a magyarok megüzenték: békét akarnak. Leszögezte: megerősítést kapott a békepárti kormányzati politika. Kiemelte, hogy ezzel a felhatalmazással a kormány kettőzött erővel küzd, hogy távol tartsa hazánkat a háborútól. – Migráció stop, gender stop, háború stop, Soros stop, Brüsszel stop – foglalta össze a választás tanulságait.

A miniszterelnök közösségi oldalán is köszönetet mondott a választóknak:

– Fontos, hogy soha ne veszítsük el a hitünket abban a tekintetben, hogy a világban van valami erkölcsi természetű egyensúly. Ezért jegyezzük meg, hogy a Jóistennek van humorérzéke, mert a párizsi olimpia évében írta ki a magyar történelemből a Momentumot – jelezte Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint az európai parlamenti választásoknak még egy fontos tanulsága van:

A magyar emberek világosan megmondták, hogy akik Brüsszelben a hazájuk ellen dolgoznak, azokat meg fogják büntetni.

– Végezetül szeretném megköszönni a Fidesz–KDNP aktivistáinak azt a munkát, amelyet az utolsó néhány napban véghezvittek. A szombati egymillió találkozás napja hosszú ideig magyar és talán európai rekord is marad, talán nem tovább, mint két évig – tette hozzá. Azt üzente a támogatóknak és aktivistáknak mint a győztes párt elnöke, hogy

a mai napon legyőztük a régi és az új ellenzéket, és mindegy, hogy hívják az éppen soros ellenzéket, újra és újra le fogjuk őket győzni!

Választási hírfolyamunkat, benne az országos és az európai hírekkel IDE KATTINTVA találja.

A HírTV választási műsorát pedig itt tudja követni:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában