Olimpia 2024

2024.07.26. 07:41

Kovács Richárd egy lépéssel közelebb az olimpiai éremhez

Csütörtök este megtartották a párizsi olimpia ökölvívó tornájának sorsolását.

Kovács Richárd és edzője, Nagy Lajos már a helyszínen várják a kezdést

Fotó: szövetség

Noha még senki nem szállt ringbe, egy nappal a megnyitó előtt, csütörtök este megtartották az ökölvívók egyik legfontosabb eseményét, a sorsolást.

Az NYVSC-Big Boxing Club bunyósa, Kovács Richárd a 63,5 kilogrammos súlycsoportban 19 riválissal együtt arról álmodik, hogy érmet szerezzen a francia fővárosban. A lebonyolítás szerint nem mindenkinek kell az első fordulóban bokszolnia, ezért volt hatalmas jelentősége annak, hogy a máriapócsi sportoló kap-e ellenfelet.

A sorsolás úgy hozta, hogy Ricsinek a második körben kell kezdenie, vagyis, ha két meccset megnyer, biztosan érmet szerez!

Nagy Lajos tanítványa a legutóbbi, tokiói olimpián bronzérmes, ausztrál Harry Garside ellen léphet ringbe a legjobb tizenhat között.

– Az ausztrál sráccal kezdek, aki állt már olimpiai dobogón, ami az én álmom is – idézi Kovács Richárdot a Magyar Ökölvívó Szakszövetség. – Lehetett volna jobb és rosszabb is a sorsolás, ezt a feladatot kell most megoldani! Bizakodva vágok neki a tornának!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában