Nyíregyháza hírei

2015.02.17. 18:34

Senkit sem bírságoltak meg

Nyíregyháza - A nyíregyházi közterület-felügyelet az elmúlt héten kiemelt figyelmet szentelt a kutyasétáltatóknak. Az akció során azt ellenőrizték, hogy a négylábúakon van-e póráz, hogy a tulajdonosok tiltott helyen nem sétáltatják-e az ebeket, és azt is, hogy van-e náluk a kutyaürülék összeszedéséhez szükséges eszköz.

Nyíregyháza - A nyíregyházi közterület-felügyelet az elmúlt héten kiemelt figyelmet szentelt a kutyasétáltatóknak. Az akció során azt ellenőrizték, hogy a négylábúakon van-e póráz, hogy a tulajdonosok tiltott helyen nem sétáltatják-e az ebeket, és azt is, hogy van-e náluk a kutyaürülék összeszedéséhez szükséges eszköz. Az ellenőrzéseket a nagyobb lakótelepeken, a játszótereken, a pihenőparkokban, a Sóstói erdőben, a Sóstói-tó és a Bujtosi-tó környékén végezték, a tapasztalataikat Bodrogi László, a közterület-felügyelet vezetője foglalta össze. – Az akció alatt 140 ellen­őrzést végeztünk, és szinte mindent rendben találtunk, mindössze tizenkétszer kellett figyelmeztetnünk kutyasétáltatókat.

Helyszíni bírságot nem szabtunk ki, ellenben a legtöbb gazdinak átadhattuk a mosolykártyát, amivel megköszöntük az együttműködésüket. Tudjuk, hogy mivel ez egy előre bejelentett akció volt, mindenki jobban odafigyelt a szabályok betartására, de a célunk az: tudatosítani az emberekben, ahhoz, hogy ne legyenek feszültségek kutyások és nem kutyások között, nem lehet kibújni a kötelezettségek alól. Fontos, hogy a város tiszta és rendezett legyen, ez pedig nem megy a közreműködésük nélkül – mondta el Bodrogi László, akitől azt is megtudtuk, hogy tavaly tíz esetben szabtak ki helyszíni bírságot – ennek összege 5–50 ezer forintig terjedhet –, a kutyatulajdonosok pedig a jövőben is számíthatnak célzott ellenőrzésekre.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország február 17-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!