2014.12.20. 17:35
Megkérdeztük: Önöknél mi lesz az ünnepi menü?
Kiss Gyula a lányáékkal tölti az ünnepeket. „Lesz halászlé, töltött káposzta, a kedvemért lapos (sertés) hús, az unokáim kedvence, a sült csirke és persze bejgli – diós, mákos, sőt, kakaós”.
Kiss Gyula a lányáékkal tölti az ünnepeket. „Lesz halászlé, töltött káposzta, a kedvemért lapos (sertés) hús, az unokáim kedvence, a sült csirke és persze bejgli – diós, mákos, sőt, kakaós”.
Bárkányi Wieslawa lengyel karácsonyon vesz részt egy zakopanei panzióban: „Az ostyatörés tipikus lengyel szokás. Nem szoktak húst enni, mi tizenkét halfajta közül választhatunk, és lesz a mi mákos bobájkánkra hasonlító desszert is”.
Krámos Istvánéknál szenteste halászlé és rántott hal a menü. „25-én a tyúkhúsleves után a sültek következnek, 26-án a töltött csirke, a pulyka és a dagadó csiklandozza az ínyeket”.
Horváth Éváék az idén vendégségbe mennek: „Halászlé és bejgli biztosan lesz, emellett minden olyan finomság az asztalra kerül, amit a család szeret”.
Héri Tamáséknál hagyomány a mézeskalács-házikók készítése a gyerekekkel. „A halászlé és kacsasült a kedvenc. A kicsik is kiveszik a részüket a sütésből, a főzésből”.
Karakó-Kulcsár Juditéknál mint mindig, most is a hal kapja főszerepet. „Készítek még csirkét, és persze salátát is” – tette hozzá mosolyogva.
KM-LTL