2013.07.23. 15:15
Télre is jut a nyári ízekből
Nyírtura - A zöldségeket savanyítják és le is fagyasztják Nyírturán az önkormányzati konyha dolgozói.
Nyírtura - A zöldségeket savanyítják és le is fagyasztják Nyírturán az önkormányzati konyha dolgozói.
Bár csendesek hétköznap délelőtt Nyírtura mellékutcái, a közösségi háznál azonban fel-felzúgnak a gépek, hangyaszorgalommal dolgoznak az építőipari szakemberek. Kívül és belül állványok fogadják az idegent az épületnél, amely a felújítás után immár az integrált közösségi szolgáltató tér nevet fogja viselni.
A külső állványok a hőszigetelést, a belsők a gipszkartonozást segítik. Az önkormányzat még 2010-ben pályázat útján szerezte a pénzügyi támogatást a rekonstrukcióra, amelynek a munkálatai augusztus 20-ra befejeződnek.
Mikó Gábor polgármester elmondta azt is, hogy az általános iskola közel 120 diákjai ingyen étkezik.
- Ezt csak úgy tudtuk megvalósítani, hogy pár éve komolyan vesszük az önellátó gazdálkodást - árulta el a részleteket a település vezetője. – Nemcsak rengeteg zöldséget termesztünk az önkormányzati földeken, de tenyésztünk sertéseket és tartunk tyúkokat is. Az uborkát, a káposztát, a paprikát, a paradicsomot savanyítják és le is fagyasztják az önkormányzati konyha dolgozói, így jut a vitaminokban gazdag növényekből a téli hónapokra is.
A további részletek a Kelet-Magyarország 2013. július 24-i számában olvashatóak.