Nyíregyháza hírei

2013.01.25. 15:04

Kerékpárosbarát település Nyírtura

Nyírtura - Tavasztól késő őszig fiatalok és idősek lelkesen pattannak nyeregbe, hogy megtegyék a Nyíregyháza-Nyírtura-Nyíregyháza körutat.

Nyírtura - Tavasztól késő őszig fiatalok és idősek lelkesen pattannak nyeregbe, hogy megtegyék a Nyíregyháza-Nyírtura-Nyíregyháza körutat.Kerékpárosbarát település immár Nyírtura. Ezt a címet az országban 13 településsel együtt nyerte el a község, s a hírt csütörtökön a Tatán rendezett ünnepségen jelentették be. Mint ott elhangzott, a 2010-2012 közötti időszakban csaknem 300 kilométernyi önálló kerékpárút épült meg, országosan pedig összesen 955 kilométer olyan útszakasz létesült, amely az európai előírásoknak megfelelő kerékpáros közlekedésre alkalmas.

– A nyírturai önkormányzat fontosnak tartja a kerékpározás népszerűsítését, a kerékpárutak építését – mondta el érdeklődésünkre Mikó Gábor, a település polgármestere. – Nem csak a település lakói juthatnak el könnyebben és biztonságosabban a szomszédos településekre, de a kerékpárúton kirándulók is érkeznek hozzánk. Éppen ezért nagyon nagy eredménynek tartjuk, hogy a Nyíregyházától elinduló kerékpárút immár egészen Nyírturáig ér. A községünket elérő biciklizők azonban nem fordulnak vissza, hanem Libabokoron, Körmenditanyán keresztül eljutnak a Kemecsei útra, és Sóstóhegyen, illetve Sóstógyógyfürdőn keresztül pedáloznak vissza Nyíregyházára.

A biciklisek és a sétálók érdekében több utcában sebességkorlátozást rendeltünk el, s az idén is tervezzük még néhány utcában csökkenteni a sebesség felső határát. A távlati célunk egyébként az, hogy a Nyírtura széléig elérő kerékpárutat jó lenne meghosszabbítani Libabokorig a még nagyobb biztonság érdekében. Jó érzés látni, hogy tavasztól késő őszig már hét közben is, de főleg a hétvégéken nagyon sokan pattannak nyeregbe, s idősek és fiatalok egyaránt nagy örömmel teszik meg az előbb elmondott körutat. Családok és baráti társaságok körében egyre népszerűbb a kikapcsolódásnak és a sportolásnak ez a formája.

M. Magyar László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!