változás

2020.12.24. 13:10

II. Erzsébet hajthatatlan! Sokéves hagyományt szakít meg idén

Ez a karácsony a brit királyi családban is más lesz. A brit uralkodói család egyik sokéves hagyománya, hogy a karácsonyi ünnepeket együtt töltik. Ezúttal azonban a koronavírus-járványra tekintettel ez nem így lesz.

A picture released on December 24, 2019 shows Britain's Queen Elizabeth II posing for a photograph after she recorded her annual Christmas Day message, in Windsor Castle, west of London. - During her traditional Christmas address, Queen Elizabeth II intends to call on the British to overcome their divisions after a year "full of pitfalls", between Brexit tearing apart her country and scandals shaking the British royal family, according to extracts from the address broadcast in advance. (Photo by Steve Parsons / POOL / AFP)

Forrás: Steve Parsons / POOL / AFP

Fotó: AFP

Mint sok más hagyomány, a közös karácsony is évről évre elvárás volt Erzsébet királynő részéről a család többi tagja felé. Érdekesség, hogy ilyenkor általában vicces és olcsó ajándékokkal lepték meg egymást, igen, még Erzsébet királynőt is, akinek egyáltalán nem volt ellenére unokái humora – írja a Mirror alapján a Ripost.

A koronavírus-járvány azonban még ezt a sok- sok éves hagyományt is képes volt megtörni: idén ugyanis nem, hogy vicces ajándékok nem lesznek, de még közös karácsony sem a brit királyi családban.

Erzsébet királynő ugyanis bejelentette, hogy idős korukra tekintettel idén az ünnepek alatt sem találkoznak gyermekeikkel és unokáikkal: Fülöp herceggel kettesben ünnepelnek Windsorban.

A királynő reményei szerint ezt a példát pedig sokan mások is követni fogják.

Borítókép: II. Erzsébet 2019 karácsonyán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!