Nagyvilág

2011.11.17. 10:44

Bemutatott a tüntetőknek az ukrán ombudsman

Égbemutató középső ujjával fejezte ki véleményét az ukrán kormány székházánál tüntetőkről Nyina Karpacsova, az emberi jogok ukrajnai országgyűlési biztosa – adta hírül az ukrán TSZN híradóműsor.

Égbemutató középső ujjával fejezte ki véleményét az ukrán kormány székházánál tüntetőkről Nyina Karpacsova, az emberi jogok ukrajnai országgyűlési biztosa – adta hírül az ukrán TSZN híradóműsor.Mintegy félezer tüntető gyűlt össze szerdán az ukrán miniszterelnöki hivatalnál, hogy tiltakozzék a csernobili atombaleset károsultjainak szánt kedvezmények és kiemelt nyugdíjak tervezett megnyirbálása ellen. A tiltakozók hangos nemtetszéssel fogadták a kormányülésről távozó politikusokat, „Le a bandával!” és hasonló jelszavakat skandálva.

Az államférfiak zöme látszólag nem vett tudomást a zajongókról. Nem úgy Nyina Karpacsova ombudsman asszony, aki egy nemzetközileg is közérthető karjelzéssel reagált a szidalmakra.

A rendőrségnek nem sokkal ezt követően erőszak alkalmazásával kellett szétoszlatniuk a tömeget, a tüntetők ugyanis testükkel eltorlaszolták a kormányparkoló kijáratát, megakadályozva ezzel a miniszteri luxusautók távozását

- Palkó István -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!