Labdarúgás, NB I, Nyíregyháza Spartacus FC

2 órája

Szpari: tíz év után vendégségben Újpesten

Nehéz mérkőzéssel folytatja a Nyíregyháza Spartacus az élvonalban.

Nem lesz könnyű dolga a tizedik fordulóban a Szparinak.

Fotó: Trifonov Éva

A válogatott szünet után a tizedik fordulóval folytatódik az NB I.-es labdarúgó-bajnokság. Mint ismert, a Szpari a legutóbbi játékkörben hazai pályán 2–0-ra kikapott a DVTK-tól, miközben jelenlegi ellenfele az Újpest ugyanilyen arányban nyert Zalaegerszegen. A lila-fehér egylet ezzel hat meccsre növelte veretlenségi szériáját (4 győzelem, 2 döntetlen), ráadásul ezeken a találkozókon mindössze négy gólt kapott. Az Újpest jelenleg hatodik a tabellán, impozáns 14–7-es gólkülönbséggel. 

Szpari
Edzőmeccsel hangolt a Szpari.
Fotó: Trifonov Éva

A felek közel tíz éve, majdnem napra pontosan ugyanekkor, 2014. október 24-én találkoztak utoljára a fővárosban, akkor 3–2-re a hazaiak nyertek. A szombati a huszonötödik meccs lesz a két csapat között. Ognjen Radosevics számára különösen érdekes lehet ez a találkozó, mivel a nyári szünetben éppen Újpestről érkezett kölcsönbe a Spartacushoz.

Jó hangulatú mérkőzés vár a Szpari csapatára

– Furcsa érzés lesz ellenfélként érkezni a Szusza Ferenc Stadionba, de biztos vagyok abban, hogy jó hangulatú mérkőzést játsszunk majd – mondta el a nyíregyházi csapat honlapján Radosevics. – Nehéz meccsre számítok, mert erős játékoskerete van az Újpestnek, stabil csapat, és nagyon kevés gólt kapnak. Mi is jó formában vagyunk, így izgalmas kilencven percet  várok.

A Nyíregyháza egyébként jól szerepel a bajnokságban, kilenc fordulót követően már van három győzelme, s a hetedik helyen áll – igaz, gólkülönbsége negatív, mínusz hármas.

Kellett a bajnoki szünet, hiszen az edzőmérkőzésen olyan játékosoknak adhattunk lehetőséget, akik a bajnokikon kevesebbet szerepelhettek – vezette fel a találkozót Tímár Krisztián vezetőedző.

Pontért, pontokért utaznak

– Igyekeztünk fejleszteni a játékunkat, sok dolgot gyakoroltunk, szeretnénk pontot vagy pontokat szerezni Újpesten. A fővárosiak kevés gólt kaptak, de azt is láttuk, hogy tudnak ellenük helyzeteket kialakítani. Fontos lesz, hogy hátul stabilak maradjunk, elől pedig a kínálkozó lehetőségeket hatékonyan használjuk ki.

A találkozón szombaton 19.30-kor harsan majd fel a kezdő sípszó.

További hír a csapat háza tájáról, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága az október 16-i ülésén többek között tárgyalta a Nyíregyháza–Diósgyőr keleti rangadót is, ami telt ház előtt, remek hangulatban zajlott, ám egyik klub sem úszta meg büntetés nélkül. A FEB a Nyíregyházát a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért – megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, ellenfelet sértő tartalmú felírat kihelyezése, tárgy elzárt területre történt bedobása és rasszista szimbólum kihelyezése – 2,5 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, továbbá elrendelte a sportszervezet egy soron következő hazai NB I.-es férfi felnőtt bajnoki mérkőzésén a Nyíregyházi Városi Stadion „B” lelátórész „B2” szektorának lezárását.

A Diósgyőr sem úszta meg

A Diósgyőrnek is fizetnie kell – információink szerint 1,5 millió forintot –, hasonlóan a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményeiért.

  • Labdarúgás: NB I., 10. forduló
    Újpest FC–Nyíregyháza Spartacus FC
    Budapest, Szusza Ferenc Stadion, szombat, 19.30.
    További mérkőzések
    Szombat
    DVSC–Paksi FC (15.00), DVTK–MTK Budapest (17.30).
    Vasárnap
    Kecskeméti TE–Puskás Akadémia FC (13.00), ZTE FC–ETO FC Győr (15.15), Ferencvárosi TC–Fehérvár FC (17.45).  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában