Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus

Tegnap, 11:30

Ismét telt ház előtt játszik a Nyíregyháza Spartacus!

A DVSC ultráihoz hasonlóan a DVTK szurkolói is különvonattal érkeznek a mérkőzésre. Az állomásról aztán együtt vonulnak a Nyíregyháza Spartacus stadionjához.

Szon.hu

A Nyíregyháza Spartacus harmadszor is telt ház ellen játszik szombaton

Fotó: Sipeki Péter

Mint arról beszámoltunk, a Nyíregyháza Spartacus vasárnap megszerezte a szezon első idegenbeli győzelmét. A cudar időjárás ellenére a csapatot szép számban kísérték el szurkolói a hírös városi derbire, így a nyíregyházi szurkolók hangjától volt volt hangos a foghíjas kecskeméti lelátó. Szombaton újabb mérkőzés vár Tímár Krisztián együttesére, a Nyíregyházi Stadionban a DVTK-t látják vendégül Kovácsréti Márkék. 

Nyíregyháza Spartacus
Kecskeméten Kovácsréti Márk szerezte a Nyíregyháza Spartacus első gólját
Fotó: Koncz Márton

 

A Nyíregyháza Spartacus hazai mérkőzésére ismét elfogyott az összes jegy

A találkozóra már minden jegy elkelt, adta hírül Nyíregyháza Spartacus hivatalos honlapján. Ez a maga nemében egyedülálló, hiszen a stadionavató Fehérvár elleni találkozót, valamint a DVSC elleni hazai mérkőzést követően a DVTK elleni összecsapás is telt házas lesz, ilyenre a válogatottat leszámítva egyetlen magyar csapat sem volt képes az elmúlt években. A találkozóra élénk az érdeklődés Miskolcon is. Minden vendégszektorba értékesíthető belépőjegy gazdára talált az október 5-i keleti rangadóra. A DVTK drukkerek a múlt héten két körben juthattak jegyekhez, elsőként, szerdán a diósgyőri ultrák vásárolhattak belépőket, majd csütörtökön déltől bármelyik piros-fehér szurkoló harcba szállhatott a megmaradt, több mint félezer jegyért. A biléták kapósak voltak, fél óra is alig telt el és nem maradt egy sem. 
Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedző már korábban is arról beszélt, hogy „ritkán adatik meg Magyarországon, hogy egymás után többször is telt ház előtt futballozhat egy csapat” – így minden bizonnyal próbálnak profitálni ebből és a maguk javára fordítani a remek hangulatot, a szurkolók támogatását. És ha továbbra is ilyen gólgazdag meccseket játszanak hazai pályán és jönnek a pontok is, a nézők a folytatásban is ott lesznek majd a lelátón.
 

– Kicsit irigylem őket. Egy ilyen csupa szív, hajtós, küzdő csapatra lenne igény nálunk is! Már tavaly a Fradi elleni kupameccsen is megmutatták ezt az arcukat. Lassan annyi telt házas meccsük lesz pár forduló után, mint nekünk összesen volt eddig az új stadionunkban

... Elgondolkodtató... Valahogy ott azt kapja a szurkoló a stadionban, amiért kimegy... És az nem mindig a győzelem... Mégis működik... Én is beérném itt ennyivel, sőt…írja egy Diósgyőr szurkoló az amigeleken.hu oldalon.
A DVTK hivatalos honlapján tájékoztatta szurkolóit arról, hogy a stadion kapui a mérkőzés előtt 2 órával nyitnak. Az online megvásárolt jegyeket nem szükséges kinyomtatniuk, a beléptetőrendszer a nem sérült, nem törött okostelefonok képernyőjéről is be tudja olvasni a belépőjegy kódját. 
A borsodi klub vezetősége nyomatékosan felhívta a figyelmet arra, hogy érvényes belépő nélkül senki nem induljon el Nyíregyházára. Valamint arra kérte szurkolóit, hogy sportszerűen buzdítsák a DVTK-t. Tartsák tiszteletben a pályarendszabályokat, semmilyen körülmények között ne lépjenek a nézőktől elzárt területre (ellenkező esetben minden jogsértő magatartás rendőri intézkedést von maga után), tartózkodjanak a rasszista, homofób, gyűlöletkeltő rigmusoktól; az ellenfél és harmadik csapat szidalmazásától, valamint ne használjanak pirotechnikai eszközöket, ellenkező esetben büntetésre számíthat a klub az MLSZ részéről.

Nyíregyháza Spartacus
A DVSC ultrái megtölti a vendégszektort a Nyíregyháza Spartacus-DVSC mérkőzésen
Forrás: csontfej.hu

A találkozóra a Debrecen ultráihoz hasonlóan, a diósgyőri ultrák is különvonattal érkeznek a mérkőzésre.

A tíregy hazai telt házra, csordultig tele vendég a válasz! Gyere te is különvonattal a keleti rangadóra

 – állt a felhívás Ultras Diósgyőr szurkoló csoport Facebook oldalán. 
A különvonat szombaton délután, két óra után pár perccel indul a Tiszai pályaudvarról, a szerelvény beérkezése után a vendégszurkolók együtt vonulnak a stadionhoz. Az autókkal, buszokkal érkezőket pedig egyből a stadionhoz irányítják.
 

A parázs hangulat tehát garantált, a DVSC elleni mérkőzéshez hasonlóan ismét fergeteges buzdítás vár mindkét csapatra. Mi akkor lennénk a legboldogabbak, ha az eredmény is hasonlóképpen alakulna.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában