Labdarúgás, NB II, Kisvárda Master Good

2 órája

Otthon tartotta a három pontot a Kisvárda

Magabiztos volt hazai pályán a piros mezes Kisvárda.

Fotó: kisvardafc.hu

A szezont remekül kezdő Csákvár a tavaly még az élvonalban szereplő Kisvárdához látogatott, a mérkőzést megelőzően a két csapatot négy pozíció és mindössze két pont választotta el egymástól a tabellán, a vendégek javára.

Már a mérkőzés legelején magához ragadta a kezdeményezést a házigazda, egyértelműen a Kisvárda birtokolta többet a labdát, de a mezőnyfölénye többnyire meddő volt. Az első félidőben kisebb nagyobb helyzetek követték egymást, majd a 32. percben Gregor Zalán kezéről vágódott le a labda, ezzel tizenegyeshez jutott a Kisvárda, a büntetőt pedig Branimir Cipetic magabiztosan értékesítette. A félidő hátralévő részében a hazai együttes nem kockáztatott, stabil labdajáratásának köszönhetően őrizte az eredményt.

A második játékrész első negyedórájában nagy mezőnyfölényt alakított ki a házigazda, folyamatosan birtokolta a labdát, egyértelműen szerette volna Révész Attila egylete dűlőre vinni a dolgot, de csak kisebb helyzetekig jutott. A vendég gárda időnként megpróbált magasan labdát szerezni, de a második bekapott gól elkerülése érdekében ez nem volt tartós. A hazai csapat több lehetőséget is kialakított, a legnagyobbra egészen a 81. percig várni kellett, ekkor a félpályán szerzett labdát a vendéglátó, majd egy ívelés után kiugrott Szabó Bence, viszont a kapujából kirontó Zelizi Patrik mellett túl hosszan tolta meg, így a vendég védelem semlegesíteni tudta a támadást. A 92. minutumban jött a legnagyobb egyenlítési lehetőség, Szakály Dénes szabadrúgás után a tizenhatoson belül Karacs Dánielhez került a labda, aki a kapu fölé bombázta a játékszert. A hosszabbítás ötödik percében aztán lezárta a mérkőzést Molnár Gábor góljával a Kisvárda. A hátralevő időt a csapatok már lepergették, az Aqvital FC Csákvár ezzel elszenvedte harmadik vereségét a Merkantil Bank Ligában, míg a Kisvárda negyedik sikerével a tabella hatodik helyére ugrott előre. 

Labdarúgás: NB II, 8. forduló

Kisvárda Master Good–Aqvital FC Csákvár 2–0 (1–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, 1150 néző, v.: Szigetvári (Punyi, Tőkés).
Kisvárda: Kovács M. – Stefan (Lippai T., 90+3.), Jovicic, Chlumecky, Körmendi – N. Ponomarenko (Osztrovka, 90+5.), Cipetic, Szőr, Bíró B. (Molnár G., 90+3.) – Mesanovic (Camaj, 79.), Szpaszics (Matanovics, 79.). Megbízott vezetőedző: Révész Attila.
Csákvár: Zelizi – Szalai P., Karacs D., Gregor, Varga B. – Major M. (Dusinszki, 64.) – Szabó B. (Jablonszkij, 75.), Farkas A. (Baracskai, 64.), Gazdag V. (Menyhárt, 82.) – Nagy Z., Haragos (Szakály D., 75.). Vezetőedző: Tóth Balázs.
Gólszerző: Cipetic (33. - 11-esből), Molnár G. (90+5.). 

MESTERMÉRLEG

Révész Attila: – A szégyenteljes mezőkövesdi mérkőzés után nem lehetett más célunk, mint hogy a méltóságunkat visszaszerezzük. Ezúttal olyan csapatot küldtünk pályára, amelynek a harcossága a domináns, most erre volt szükség. Az első félidőben játékban a Csákvár fölé nőttünk, a cserék után pedig sikerült eldöntenünk a találkozót.

Tóth Balázs: – A nehéz helyzetben lévő Kisvárda nagyon racionális futballt produkált. Ellenfelünk tizenegyesből szerzett vezetést, és bár a második félidőben mindent megtettünk, a cserék révén a hazaiak döntötték el a meccset. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában