Kézilabda, Kisvárda Maser Good SE

2024.09.17. 10:36

Kamilla megérkezett az élvonalba

A Kisvárda Master Good SE fiatal balszélsője négy góllal tette le névjegyét az NB I.-ben.

Szon.hu

Fotó: kisvardaikezi.hu

A Kisvárda Master Good SE nyáron igazolt balszélsője, Karé Kamilla berúgta az NB I. ajtaját. Talán ez az állítás kicsit túlzásnak tűnik, de azt bizton állíthatjuk, hogy megérkezett az élvonalba. Hogy nem csak az elfogultság beszél belőlünk, azt az bizonyítja, hogy a szakemberek is így látták, ugyanis az M4 Sport hétfő esti Kézilabda magazinjában beválasztották a hét csapatába.

Kettőt lépett előre  

Ráadásul úgy, hogy ugyan az első fordulóban a keret tagja volt, de nem lépett pályára Esztergomban, így a szombati, MTK elleni találkozó volt a debütálása az élvonalban. Ez azonban nem látszott meg a játékán, megilletődöttség nélkül, magabiztosan értékesítette mind a négy helyzetét, a csapatból egyedüliként a vendégek mind a három kapusának betalált. Kétszer  gyors középkezdésből, kétszer pedig posztjáról volt eredményes.
– Számítottam rá, hogy pályára kerülök, mert pénteken már gyakoroltuk a gyors közepet és edzőnk, Józsa Krisztián szólt, hogy úgy készüljek ezt megpróbáljuk majd a mérkőzésen is – a mondta villámléptű játékos, aki azt is elárulta, hogy izgult, hiszen ezzel nem is egy, hanem két osztályt lépett a felnőttek között, hiszen Siófokon az NB II.-ben játszott.
– Természetesen volt bennem drukk, de azt gondolom, hogy ez természetes, mégiscsak ez volt az első meccsen az élvonalban. Mindenki nyugtatott, azt sulykolták, hogy nem kell semmi különlegeset csinálnom, csak azt, amit tudok. Nagyon örültem, hogy pályára léphettem és úgy gondolom, hogy nem is okoztam csalódást.
Kamilla testvériesen elosztotta találatait, mindkét játékrészben kétszer volt eredményes.
– Emberelőnyben támadtunk, Aja (Mihara Ayano – a szerk.) középről passzolta ki a labdát, nagy szögem volt, láttam, hogy a kapus kimozdul, ezért döntöttem az ejtés mellett – idézte fel első NB I-es találatát.
A szünet előtt aztán jött a következő, amellyel beállította félidei eredményt.
– Gólt kaptunk, Dalma gyorsan középre dobta a labdát Szabinak (Szabó Lili – a szerk.), aki nekem passzolt középkezdésből, és pedig végig szaladtam a pályán és a kettes pozícióból beugorva dobtam be a kapuba.
Fordulás után Kamilla két fontos gólt dobott a mérkőzés hajrájában. A negyvenkilencedik percben 21–20-as állásnál Mátéfi Dalma védte Hadnagy Fanni ziccerét, így a Kisvárda támadhatott a kétgólos vezetésért.
– Ajától kaptam megint a passzt, viszonylag üresen voltam a szélen, kettőt léptem és a kapus mellett a rövidbe dobtam a labdát.
Ezzel azonban nem volt vége, az izgalmas végjátékban alig két perccel a vége előtt Kekezovics találatával ismét a vendégek vezettek. Erre azonban pillanatokon belül megvolt a Kisvárda válasza Karé Kamilla főszereplésével.

Sokat kell még fejlődnie

– Szinte lemásoltuk az első félidőben megjátszott figurát: Dalma gyorsan középre dobta Szabinak, aki hozzám passzolt, én pedig amilyen gyorsan csak tudtam a kapuig vittem, kissé kisodródtam ugyan, de lövésem így is befért a rövid alsó sarokba – elevenítette fel az utolsó találatát a 19 éves játékos..
Karé Kamilla a végén azt is elmondta, hogy nagyon örül a négy góljának, de még jobban csapata győzelmének. Arról is szót ejtett, hogy a jó kezdés ellenére tisztában van azzal, hogy még sokat kell fejlődnie, de ebben mindenki segítségére van. Jól érzi magát Kisvárdán, mert remek közösséget alkotnak a lányokkal. Azt is elárulta, hogy már az angollal is egész jól elboldogul, így a Kisvárda légiósaival is szót ért. 
Mi csak annyit teszünk hozzá, hogy bízunk abban, hogy a remek kezdés meghozta az önbizalmát és góljaival hétről hétre örömet szerez majd a Kisvárda szurkolóinak. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában