Kosárlabda, NB I/B Piros csoport, Hübner Nyíregyháza BS

2 órája

Hazai pályán kezd a Blue Sharks

A Vasas Akadémia személyében rögtön egy komoly ellenfél látogat a Continental Arénába.

Készen áll a bajnoki rajtra a Hübner Nyíregyháza BS.

Fotó: Klub

Hazai pályán kezdi meg a 2024-2025-ös bajnoki évadot a Hübner Nyíregyháza BS, amely egy sűrű és komoly felkészülési programot hagyott maga mögött. Az NB I/B Piros-csoportjában szereplő gárda már az alapozás első napjától keményen dolgozik. Mint ismert, az új idény többek életében nagy változást hoz. A felnőttcsapat vezetőedzője Merim Mehmedovic maradt, akinek a munkáját többek között Szobi Dániel, Vaskó György és Demeter Ádám segíti.

Változások a keretben  

Ami a játékoskeretet illeti, Tarján Izsák, Végső Bálint, Magyari Kristóf, Glatz Soma, Bonifert Bendegúz és Nagy Simon viszonylag korán szerződést hosszabbított, melléjük érkezett az uborkaszezonban két nyíregyházi fiatal, Orosi Bálint és Hibján Máté, a korosztályos válogatott center Komma László, a székhelyét a Rátgéber Akadémiáról áttevő Boljos Matej, valamint a saját nevelésű Verebélyi Áron. Természetesen lesz a csapatnak légiósa is, erre a posztra az amerikai hátvédet, Tyreke Locure-t szerződtette a vezetőség. 

A felkészülés remekül alakult, a Cápák helyt álltak az első osztályú ellenfeleikkel szemben is, erre a teljesítményre pedig lehet építeni. 

– Ezek ellen a csapatok ellen nehéz játszani, de könnyebb gyakorolni azokat a játékelemeket, amik fontosak nekünk: az erősebb B-ligás csapatok ellen is A-s ritmusban kell majd kosárlabdáznunk – értékelt még a Sitku Ernő Emléktorna után Merim Mehmedovic vezetőedző. – Látható, hogy a tavalyihoz képest sokkal fiatalabbak vagyunk. Rutinos játékosokkal talán könnyebben lehet gyors eredményt elérni, de a jövőt nézve ez a jó út. Nagyon hasznos volt a felkészülési időszak, minden játékoson láttam, hogy harcol a helyéért, a játékperceiért. Senki nem ijedt meg a légiósoktól és a korábbi válogatott magyar játékostól sem. Jó ritmusban játszottunk és ez a cél. Elégedett vagyok, megfelelő a csapat hozzáállása.

Természetesen sokat vár a vezetőség és maguk a szurkolók is a gárda amerikai légiósától, aki igyekszik majd húzónévvé válni. 

– Mielőtt idejöttem, a szakmai stáb és a vezetőség elmondta nekem, hogy mit vár tőlem – vezette fel a szezont a csapat honlapján Locure. – Noha fiatal vagyok, de 19-20 éves játékosaink is vannak, szóval gyakorlatilag az idősebbek közé tartozom. Az új játékosoknak, így nekem is össze kell szoknom azokkal, akik már korábban itt voltak. Beszélgetek a csapattársaimmal, igyekszem rájönni, hogy ők mit szeretnek csinálni a pályán és mit akar látni a szakmai stáb. Szeretném, hogy a társaimmal közösen fejlődjünk. A felkészülési meccsek hasznosak voltak abból a szempontból is, hogy mindannyian egyre komfortosabban érezzük magunkat a csapatban. Nagyon izgalmas ez a folyamat. Lehet, hogy különböző szerepeket töltünk be, de mindannyiunknak ugyanaz a célja.  

A Vasas lesz az első ellenfél  

A bajnokság mezőnye némiképp átalakult az előző szezonhoz képest. A PVSK-Panthers megnyerte az NB I/B Piros csoportját és feljutott az élvonalba, ahonnan a Kometa Kaposvári KK esett ki. A csoporttól búcsúzott a Budafok, valamint nem indul el a Cegléd. A Zöld-csoportot megnyerő Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia feljutott, ám a CKE-t nem helyettesíti senki, vagyis 13 csapat alkotja a mezőnyt. Emiatt minden fordulóban lesz egy szabadnapos gárda.

A sorsolás szerint a Vasas Akadémia ellen kezdi az idényt hazai pályán a csapat, az ellen a Vasas ellen, amely nagyjából hasonló erőket képvisel, mint a Nyíregyháza, így kis túlzással, akár még rangadónak is minősíthető a mérkőzés. A találkozó szombaton 17 órai kezdettel kezdődik a Continental Arénában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában