NB I. Nyíregyháza Spartacus–DVSC

2 órája

Elképesztő! Fordított és győzött a Nyíregyháza Spartacus a DVSC ellen

Hihetetlen izgalmak után született meg az első hazai győzelem az új Városi Stadionban.

Szon.hu

Nagy Barnabás egyenlítő gólja nagyon fontos volt

Fotó: Sipeki Péter

Nyolcezer néző és fergeteges hangulat fogadta a csapatokat a második mérkőzésnek otthont adó vadonatúj Városi Stadionban. A két klub ultrái már a kezdést megelőző percekben kiabáltak hideg-meleget egymásnak. Persze nem is hihette senki, hogy a több mint háromévnyi egymástól való „távollét” békülést eredményez.

Hátrányban, de nem sokáig

Az első Szpari-helyzetre sem kellett sokat várni, az 5. percben egy bal oldali beadás után Kovácsréti fejelt kapura, de Megyeri védett. Rá három percre aztán a egy kapu előtti kavarodást használtak ki a vendégek, az előrehúzódó Pellumbi lőtt a rövidbe. (0-1) Pár percre rá újra Kovácsréti veszélyeztetett távolról, de nem sikerült az egyenlítés. Nem úgy a 23. percben, amikor Toma futott el a jobb oldalon, beadása elment a lábak előtt, de a hoszsún érkezett Nagy Barnabás és a kapuba lőtt. (1-1) A 33. percben Toma esett el a tizenhatoson belül, rengetegen szerették volna, hogy Berke játékvezető a büntetőpontra mutasson. Ehelyett Toma kapott sárga lapot műesésért. Rá három percre nem volt szükség a játékvezetőre a Szparinak! Navratíl ugrasztott talpra a közönséget, miután egy hosszú indítás után szépen átvette a labdát, majd egy csel után a kapuba lőtt. (2-1) Az első félidőben még Alaxai növelhette volna a hazai előnyt, majd Dzsudzsák lövését tolta a lécre Tóth Balázs, az állás azonban már nem változott a szünetig.

Elképesztő hangulat, elképesztő izgalmak

A szünetben mindkét tréner cserélt egyet-egyet. Korán növelhette volna az előnyt a Nyíregyháza, de a szöglet utáni lepattanót Alaxai az oldalhálóba lőtte.  Sokan már bent látták lövését. Nem sokkal később Kovácsréti került ígéretes helyzetbe, de épp a lövés előtt elhalászták előle a labdát. A Debrecen érdemi helyzetet a második játékrész első felében nem tudott kialakítani. A 65. percben pedig Navratíl már a hazai ultrák előtt ünnepelhetett. Egy előre ívelt szabadrúgás után került ziccerbe, átemelte Megyerit és az üres kapuba gurított. (3-1). A 74. percben a Lokinál két helyen is változtattak, míg hazai oldalon Jokicsot kellett lecserélni kényszerű okok miatt. A 78. percben zárkózott közelebb a DVSC. Egy oldalról beívelt szabadrúgás után pattant nyíregyházi kézre a labda, büntetőt ítélt Berke Balázs. Azt pedig Dzsudzsák biztos lábbal értékesítette. (3–2). Az utolsó tíz percre fordítva újra hangrobbanás következett a Városi Stadionban, de Kovácsréti gólját les miatt érvénytelenítették. A véghajrá elképesztően feszült légkört hozott,. A Debrecen igyekezett támadni az egyenlítésért, a másodpercek pedig igen lassan teltek. A keleti rangadó azonban el is dőlhetett volna a 90. percben, de Kovácsréti nagy helyzetben fölé lőtt. Az ötperces hosszabbítás minden labdát megpróbált a kapu elé ívelni a DVSC, egy alkalommal pedig Tóth Balázs hatalmas bravúrjára is szükség volt. Több gól így már nem esett. A Szpari 3–2-es győzelmével megszületett az első hazai győzelem az új Városi Stadionban, a 29. Keleti rangadón pedig a Szpari ultrái ünnepelhették kedvenceiket.

NB I. 7, forduló

Nyíregyháza Spartacus – DVSC 3–2 (2–1)
Nyíregyháza, Városi Stadion, 8000 néző. v.: Berke. Nyíregyháza Spartacus: Tóth B – Baki, Gengeliczki, Jokics (Keresztes 74.) – Navratíl (Pinte 83.), Keita, Toma (Kvekveskiri 83.), Nagy B., – Kovácsréti, Eppel (Myke Ramos, félidő), Nagy D. Vezetőedző: Tímár Krisztián. DVSC: Megyeri – Pellumbi, Dreskovics, Lagator (Djurasev 74.), Ferenczi (Silue 74.) – Kocsis D., (Domingues, félidő) Szűcs, Kocsis G. (Vajda, 64.), Szécsi (Sztojkovics 64.) – Dzsudzsák, Bárány. Vezetőedző: Máté Csaba. Gól: Nagy B. (23.), Navratíl (36., 66.), illetve Pellumbi (8.), Dzsudzsák (79., tizenegyesből)

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában