Futsal, NB I.

2024.08.29. 12:32

Pontért, pontokért utaznak

A Nyíregyháza Kecskeméten, míg a Nyírbátor Újpesten vendégszerepel.

Maneca (piros-kékben) fontos láncszeme a nyíregyházi csapatnak.

Fotó: A'Stúdió Futsal Nyíregyháza

Pénteken immáron a harmadik fordulót rendezik a futsal NB I.-ben. Vármegyénk mindkét csapata idegenben lép pályára, s mindkét gárdának javítania kellene. Az Á’Stúdió Futsal Nyíregyháza az egyik legnehezebb sorsolást kapta, a Berettyóújfaluval ikszelt, míg a Haladástól 4–1-re kikapott. A soron következő mérkőzés sem lesz egyszerű, hiszen Kecskemétre látogat a gárda.

Fel kell nőni a feladathoz

– Vegyes volt az elmúlt két hét, mert átment a csapaton egy vírus, többen betegek voltak két-három napig, de szerencsére már mindenki visszatért, úgy néz ki, hogy megleszünk a Kecskemét ellen – mondta el a mérkőzés felvezetéseként a Nyíregyháza vezetőedzője, Lovas Norbert. – Összességében így is hasznos volt a szünet, főleg a Kassa elleni közös edzés. Jó volt látni a játékosokon, hogy átlendültek a kezdeti holtponton, nem érződött az összeszokottság hiánya, jó produkciót nyújtott a csapat. Egyre jobb formát mutat mindenki, végre elindultunk azon az úton, amit kijelöltünk és remélhetőleg meglesz az első győzelmünk. 

– Hallgatva az ellenfél edzőjének nyilatkozatait, nincs megelégedve a csapata védekezésével, két meccs alatt kilenc gól kaptak, ami sok, viszont egy győzelmet így is begyűjtöttek Nyírbátorban – folytatta az Á’Stúdió mestere. – Hasonló formában van a két csapat. A Kecskemét az egyetlen gárda az NB I.-ben, amelyiket még nem vertünk meg soha, az előző szezonban egyszer ikszeltünk, a többi meccsen kikaptunk. Bízom benne, hogy most már mi is felnövünk a feladathoz. Idegenben különösen nehéz ellenük, de az Aramis is bemutatta, hogy nem lehetetlen ott nyerni. Kellő koncentrációval, alázattal és jó helyzetkihasználással mi is meglepetést szerezhetünk, ellenkező esetben brusztolós meccs lesz.

Mindeközben a szezont gólzáporos mérkőzésekkel kezdő B-Kerép Nyírbátori SC az Újpesthez látogat. Elek Gergő tanítványai a Haladástól 7–2-re kaptak ki, míg a Kecskemét ellenében egy körömrágós meccsen maradtak alul 6–5 arányban. Az UTE viszont két sikerrel kezdett, így nem lesz egyszerű dolga a nyírségieknek.

– Az előző mérkőzés végeredménye nagy szívfájdalom számomra, hiszen a tavalyi idény döntősével játszottunk egy nagyon jó meccset, és inkább úgy fogalmazok, hogy mi veszítettük el ezt az összecsapást és nem az ellenfél nyerte meg azt – nyilatkozta lapunknak Elek Gergő.

Meg kell nyerni ezt a meccset

– Az Újpest lesz a következő ellenfelünk, amely elég nagy lutri, hiszen a kerete nagy része kicserélődött a nyáron. Mindezek ellenére ezt a találkozót meg kell nyernünk, de minimum pontot kell szereznünk Budapesten. Sok a problémánk, hetek óta nem tudunk teljes csapattal készülni, sérülések hátráltatnak minket, viszont az elmúlt napokban végre-valahára összeállt a csapat. Mindenki olyan állapotba került, hogy pályára léphet a lila-fehérek ellen, márcsak azért is tartom azt, amit mondtam, azaz, hogy pontért utazunk Újpestre.

Futsal: NB I., 3. ford.

SG Kecskemét Futsal–Á’Stúdió Futsal Nyíregyháza
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, v.: Zimonyi (Kiss, Urbán), 18.30.

Újpest FC–B-Kerép Nyírbátori SC
Budapest, UTE Atlétikai Stadion, v.: ifj. Hartung (Muhari, Ibriksz), 20.45.

További mérkőzések: Veszprém-Rubeola, Berettyóújfalu–DEAC, Magyar Futsal Akadémia–Aramis, TFSE-Tent Budapest–Haladás.

Futsal: NB I.
A bajnokság állása
1. Veszprém     2    2    -    -    13-0    6
2. Haladás    2    2    -    -    11-3    6
3. Újpest    2    2    -    -    8-2    6
4. Berettyóújfalu     2    1    1    -    9-6    4
5. Aramis    2    1    -    1    5-5    3
6. Kecskemét    2    1    -    1    8-9    3
7. MFA    2    1    -    1    6-8    3
8. DEAC    2    1    -    1    4-7    3
9. Nyíregyháza    2    -    1    1    3-6    1
10. Nyírbátor    2    -    -    2    7-13    0
11. TFSE    2    -    -    2    5-11    0
12. Rubeola    2    -    -    2    2-11    0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában