Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.08.26. 12:25

"Ez a csapat már az volt, amelyet szeretnék a pályán látni"

A 3-3-as döntetlen igazságos eredmény a meglehetősen furcsa gólok mérkőzésén.

Fergeteges hangulat fogadta a csapatokat.

Fotó: Koncz Márton

A mérkőzést követő nyilatkozatokból szemezgettünk:

– Ez a csapat már az volt, amelyet szeretnék a pályán látni – mondta el a mérkőzést követő hivatalos sajtótájékoztatón a Nyíregyháza vezetőedzője, Tímár Krisztián. – Az elejétől a végéig győzelemre játszottunk, viszont bosszantó, hogy megint elkerülhető hibákból kaptunk gólokat. Sokáig stabilak voltunk, ellenfelünknek nem voltak helyzetei, de az első félidőben egy rövidzárlat után gólt kaptunk. A második félidő nem úgy alakult ahogy szerettük volna, de büszke vagyok a csapatra, mert komoly tartása volt, és nem adták fel a játékosok, az utolsó pillanatig küzdöttek.

– Az ilyen mérkőzésekért érdemes a szurkolóknak kijárniuk a stadionokba – vélekedett a Székesfehérvár trénere, Pető Tamás. –Nagyszerű hangulat volt, a megszerzett egy ponttal elégedettek lehetünk. Mélyről jöttünk vissza, de volt tartásunk, és egy szerencsés góllal fordítottunk, de nem tudtuk kihúzni a végéig. Küzdésből példásra vizsgázott a csapat.

A mérkőzés legjobbjának Kovácsréti Márkot választották a szakértők, aki végig nagy kedvel futballozott, sokat volt játékban. A cselei sikeresek voltak, társait kiszolgálta, kulcsszerepet játszott a Nyíregyháza támadójátékában. Rosszabbik lábával lőtt gólt távolról, a hosszabbításban pedig megnyerhette volna a meccset a házigazdának, de a lécen csattant a tekerése. Összességében viszont ragyogó teljesítményt nyújtott. 

Egy nyíregyházi játékos, egészen pontosan Eppel Márton szerezte az új stadion első találatát.

– Hatalmas öröm, hogy én szereztem az első gólt az új stadionban – vélekedett a Nemzeti Sport hasábjain Eppel. – Az egyik legjobb barátom esküvőjén nem tudtam sajnos ott lenni a meccs miatt, s hamár ez így alakult, akkor abban maradtunk a családdal, hogy gólt fogok lőni. Pozitívum, hogy volt tartása a csapatnak. Hiába fordított a Fehérvár, a végén egyenlítettünk.

Csodálatos volt ez a közeg

– Ez a harmadik idényem Nyíregyházán, így érthető módon nagyon vártam már, hogy tényleg hazai pályán játszhassunk – folytatta a Szpari középpályása, Farkas Bendegúz. – Boldog vagyok, hogy egy gólpasszal sikerült hozzájárulnom a stadion első góljához. Csodálatos és felemelő érzés volt ilyen közegben játszani.

A Nyíregyháza Spartacus FC a tizenegyedik helyről várja a bajnokság folytatását, ám a mezőny még igencsak sűrű, így egy esetleges győzelemmel nagyot léphet előre a tabellán. A csapat következő ellenfele a bajnoki címvédő Ferencváros lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában