Labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus, stadionavató

2024.08.23. 17:30

A Fehérvár ellen avatják fel a stadiont

A stadionavatóra a Mastiffs 1995 Nyíregyháza szurkolói csoport emléksállal és különleges koreográfiával készül.

Szon.hu

Fotó: Kovacs Peter

Tíz év után ismét az élvonalban, három év után ismét Nyíregyházán! A Nyíregyháza Spartacus hazatérhet megszépült otthonába, és vasárnap a Fehérvár FC-t fogadja az új Városi Stadionban. 
Csütörtökön már az utolsó simításokat végezték, felfestették a vonalakat, fény és hangpróbát tartottak, megtörtént a biztonsági bejárás, a játékosok pedig a héten először vehették birtokba az öltözőt, és léphettek rá az új gyepre. A mérkőzés iránt óriási az érdeklődés, egymást érték a televíziós forgatócsoportok a stadionban, és a klub tájékoztatása szerint szépen fogynak a belépők és a bérletek is.

Szépen búcsúztak

– Nagyon várjuk már, hogy hazai közönség előtt, ebben az új stadionban futballozhassunk. Ez plusz motivációt is jelent a játékosoknak, és nagyon bízunk abban, hogy sok néző előtt, egy remek hangulatú mérkőzésen léphetünk pályára – mondta Tímár Krisztián vezetőedző.
A Nyíregyháza Spartacus 2021. május 9-én, a Vasas ellen játszott utoljára hazai pályán, abból a csapatból ketten, Fejér Béla és Gresó Mátyás tagja a mostani keretnek. A találkozót a Szpari nyerte 2–0-ra, az első találatot pedig utóbbi játékos szerezte.
– Szépen sikerült búcsúznunk a stadiontól, azóta sok helyen voltunk albérletbe, három éve nem játszottunk itthon, nagyon hosszú idő ez. Nagyon várom már, hogy újra hazai pályán játszhassunk, ebben a gyönyörű stadionban. Leghűségesebb szurkolóink elkísértek bennünket nemcsak a „hazai” mérkőzéseinkre Sényőre, Balmazújvárosba, Kisvárdára, Mezőkövesdre, de jöttek velünk az ország legtávolabbi szegletébe is, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik. Most azonban sokkal többen látogatnak ki, hogy nekünk szurkoljanak, velük eggyel többen leszünk a pályán – fogalmazott Gresó Mátyás.
– Biztos vagyok benne, hogy telt ház fogad bennünket, ez reményeim szerint megsokszorozza a csapat erejét. Nagyon vártuk, már, hogy végre hazatérhessünk, nekünk is új itt minden, próbáljuk belakni az öltözőt, a kiszolgáló helyiségeket, a kiváló minőségű pályát. Bízom benne, hogy nem leszünk udvarias házigazdát és megszerezzük mind a három pontot a Fehérvár ellen – tette hozzá Fejér Béla.
A csapat mellett természetes a szurkolók is készülnek a különleges alkalomra. A Mastiffs 1995 Nyíregyháza szurkoló csoport augusztus 12-én ünnepelte megalakulásának 29. évfordulóját, de az igazi ünnep vasárnap lesz számukra, amikor a megújult stadionban buzdíthatják ismét kedvenceiket.

Legyen meglepetés

– Az elmúlt három évben bejártuk az egész országot, ott voltunk Szentlőrincen is, de a hazai meccseire is rendszeresen elkísértük a csapatot. A Szpari tíz év után ismét méltó helyére került és vasárnaptól méltó körülmények között is játszhatja hazai meccseit is. Biztos vagyok benne, hogy a csoportnak ez egy életre szóló élmény lesz, vannak közöttünk olyanok, akik már a gyerekeikkel érkeznek. Az ünnepi alkalomra150 darab egyedi emléksálat készíttettünk, amelynek egyik oldalára az 1958-ban épített stadion képe évszámmal és a Szpari akkori címere került, a másikon pedig az új stadion képe a mostani címer és az évszám szerepe. Emellett készülünk egy nagy méretű koreográfiával, ez egy 21x12 méteres látványelem lesz, erről nem szeretnék többet elárulni, legyen ez meglepetés. Ezt egészítjük ki a szokásos zászlókkal és hangulatfokozókkal – mondta lapunk érdeklődésére Bihari Roland, a Mastiffs 1995 Nyíregyháza szurkolói csoport egyik tagja, akitől azt is megtudtuk, hogy az ultrák a mérkőzés előtt a stadion környékén gyülekeznek. Szurkolni pedig a B2, B3 számú szektorban fognak, ez lesz az állandó helyük. Ez a város felé eső kapu mögötti két szektor, ahová szeretettel várnak mindenkit, aki szervezett keretek között szeretne szurkolni.

A limitált darabszámú szurkolói sál

Itt az ideje javítani

A két együttesnek ez lesz a 23. egymás elleni mérkőzése az élvonalban. Az eddigi 22 találkozó masszív Vidi-fölényt hozott, három nyíregyházi siker és három döntetlen mellett tizenhat alkalommal a fehérváriak nyertek. Itt az ideje ezen a statisztikán javítani. A találkozó érdekessége, hogy a Nyíregyháza szakmai stábjában és játékoskeretében is találunk Vidi kötődésű neveket. Tímár Krisztián vezetőedző játékosként mindkét csapat mezét viselte, edzői pályafutását pedig Székesfehérváron, a Vidi II.-ben kezdte el 2017-ben. Szalai Tamás pályaedző ezer szállal kötődik a Vidihez, Székesfehérváron nevelkedett, majd a ‚90-es évek második felében és a 2000-es évek első felében csapatunkban futballozott, pályafutását pedig épp a Tímár Krisztián vezette Vidi II.-ben fejezte be.

A Paks ellen betalált

Géresi Krisztián játékosként bajnoki címet és Magyar Kupát nyert a Vidivel 2018-ban és 2019-ben, a Nyíregyházával pedig NB II.-es bajnoki címet ünnepelhetett az előző szezonban – sérülése miatt az ő játékára kicsi az esély vasárnap este. Ott lehet viszont a pályán Tamás Olivér, aki FTC-nevelésként 2018-ban igazolt Székesfehérvárra és gyorsan a Vidi II. alapembere lett, 2020-ban pedig az élvonalban is bemutatkozhatott. Az előző fordulóban – korábbi csapata – a Paks ellen pedig megszerezte első NB I-es gólját is – immár nyíregyházi játékosként. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában